بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

بهترین پردازنده های لپ تاپ در سال 2022 |جدال سنگینAMDو Intel, Apple M

بهترین پردازنده‌ی لپ تاپ در سال 2022 ، جدال سنگین,AMD Intel, Apple M

پردازنده چیست ؟
CPU ، واحد پردازش مرکزی و یا به اختصار پردازنده، یک قطعه سخت افزاری است که عملیات دریافت، پردازش و ارسال اطلاعات را انجام می دهد. نقش این قطعه برای لپ تاپ شما مانند مغز برای بدن شماست. یک پردازنده ی سریع امکان باز کردن چندین پنجره ، ویرایش سریع عکس ها و انجام روان بازی های سنگین را میسر می سازد. اما باید این نکته را مدنظر داشت که یک پردازنده‌ی پر قدرت، مصرف انرژی بالایی داشته و زمان نگهداری شارژ را به شدت کاهش می‌دهد.

دسته بندی پردازنده لپ تاپ از نظر هدف تولید
همانطور که میدانیم دنیای امروزه مبتنی بر تکنولوژی است. در دنیای تکنولوژی، هر چیزی با هدف و مقصود خاصی ساخته می شود.CPU ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و ساخت آنها، هدفی را دنبال می کند. به طور کلی تولید CPU ها پنج هدف را به دنبال دارد که به شرح زیر است :
هدف CPU پیشهادی مثال برای CPU عمر باتری

هدف

CPU پیشهادی

مثال برای CPU

عمر باتری

1. لپ تاپ مخصوص بازی و Workstation

Intel core i5 H

Intel core i7 H

AMD Ryzen 7H

AMD Ryzen 9H

Apple M1 max

Core i9 11900H

Ryzen 9 5980HS

Ryzen 9 5980HS سه تا بیست ساعت

2. لپ تاپ برای کاربری روزانه و گاها سنگین

Intel core i7 U

AMD Ryzen 7 U

Apple M1-M1 pro

Core i7 10710U

Ryzen 7 4800U

Apple M1

هفت تا هفده ساعت

3.لپ تاپ برای کاربری روزانه

Intel core i5 U

AMD Ryzen 5 U

Core i5 10310U

Ryzen 5 4600U

4. لپ تاپ فوق العاده نازک(عملکرد متوسط)

Intel core i3 G

Intel core i5 G

AMD Ryzen 3 U

Core i3 1115G4

Ryzen 3 5300U

5. لپ تاپ اقتصادی

Intel Celeron

Intel pentium

Celeron G5905

Pentium Gold G6505

چگونه مدل یک پردازنده لپ تاپ را بخوانیم ؟

وقتی به برگه مشخصات لپ تاپ نگاهی بیندازید ، نام پردازنده ها دارای ترکیبی گیج کننده از اعداد و حروف است. ما در این قسمت قصد داریم به طور کامل نحوه خواندن اطلاعات یک لپ تاپ را بیاموزیم.
اولین کلمه در نام پردازنده، نام تجاری شرکت تولید کننده است که در بازار لپ تاپ ها عموما نام دو برند مطرح دنیا یعنی Intel و AMD به گوش میخورد.
بعد از نام تجاری ، دسته قرارگیری آن پردازنده نوشته می شود. مثلا بعد از Intel کلماتی مثل Atom , Xeon , celeron , core و pentium نوشته می شود. بعد از نام تجاری AMD هم کلمات FX و Ryzen به کار برده می شوند.
حال پس از مشخص شدن دسته قرارگیری پردازنده با حروف مربوطه، نوبت به نوشته شدن معماری می رسد.
برای مثال اگر در جایی با intel core i3 روبرو شدید، یعنی پردازنده از معماری سوم intel است و نیز اگر در جایی با نام AMD Ryzen 5 مواجه شدید، این پردازنده از معماری پنجم AMD Ryzen است.

در حال حاضر شرکت اینتل و AMD در حال تولید چهار معماری 3، 5 ، 7 و 9 برای سری های core i و Ryzen هستند.
در هنگام خواندن مشخصات یک پردازنده، با عددی دو یا سه رقمی بعد از نسل، برخورد خواهی کرد. این اعداد که به آن “واحد نگهداری موجودی” یا SKU می گویند. به پردازنده هایی با SKU دو رقمی Ice Lake و نوع سه رقمی آن Comet lake گویند. پردازنده هایی با معمای ice lake علاوه بر انجام کارهای پردازشی ، عملیات گرافیکی لپ تاپ شما هم را نیز عهده دار هستند.
SKU این پردازنده ها ، شامل حرف G در کنار یک عدد است. هر چقدر این عدد به 9 نزدیکتر باشد، انجام کارهای گرافیکی در CPU شما بهتر صورت می گیرد.
شرکت های تولید کننده CPU برای رقابت با یکدیگر پا به عرصه‌‌ی نوینی از معماری گذاشتند. آنها از زبان جدیدی به نام Comet lake رونمایی کردند که در آن CPU فقط وظیفه‌ی پردازش اطلاعات را دارد. واحد نگهداری این معماری بر خلاف نوع قبلی خود 3 رقمی بوده و هر چه این عدد به 999 نزدیک تر باشد ،شاهد عملکردی بهتر خواهیم بود.
در این مدل ما قطعا به یک کارت گرافیک مجزا نیاز خواهیم داشت.
در پردازنده های AMD ، اعداد و نام گذاری ها ساده تر هستند. عموما پس از نشانگر نسل ، از عددی چهار رقمی(سری) استفاده می شود.هر چه این عدد بزرگتر باشد شما شاهد عملکردی بهتر خواهید بود. در مشخصات ، پس از سری پردازنده با یک حرف مانند U , HS , H و HX مواجه می‌شوید که به ترتیب نام برده شده ، قیمت و قدرت آن افزایش می یابد.

جدالی بزرگ بین پردازنده های لپ تاپ آغاز شد !

برای سال ها پردازنده های AMD تنها در سیستم و لپ تاپ های اقتصادی که عملکردی متوسط داشتند، مورد استفاده قرارمی گرفتند. با این حال در اواخر سال 2017 میلادی، این شرکت با رونمایی از Ryzen Moblie ، پا به عرصه‌ی جدال با Intel گذاشت.
شرکت AMD در سال 2020 با معرفی تراشه های سری 4000 خود ، گام بزرگی برداشت. در آن سال بسیاری از تراشه های این شرکت از رقبای اینتلی خود بهتر بودند.
درست در سال بعد چیست های سری 5000 شرکت AMD ، فوق العاده ظاهر شدند و عملا عرشه قدرت را تصاحب کردند.
شرکت بزرگ Apple در سال 2020 شروع به تولید تراشه های لپ تاپی بستر ARM کرده است. در حال حاضر ما شاهد سه پردازنده‌ی M1 pro , M1 و M1 MAX هستیم که علاوه بر مصرف انرژی بسیار پایین، عملکردی فوق العاده دارند. به ادعای اپل، بیش از 97 درصد کاربران مک بوک با چیست M1 از انتخاب خود راضی هستند!
امسال نیز قرار است شاهد نسل جدید پردازنده اپل به اسم M2 باشیم.

کدام نسل از CPU های اینتل برای شما مناسب است ؟

سوایی از سری و SKU یک پردازنده ، نسل یک CPU میتواند خود نشان دهنده‌ی هدف ساخت باشد. عموما نسل سوم پردازنده های intel ، برای کارهای سبک و اداری ساخته شده اند و اکثرا در نوت بوک ها شاهد این نوع پردازنده ها هستیم.
نسل پنجم ، هفتم و نهم با یک سری و SKU یکسان، به ترتیب قدرتمند تر شده و هزینه ی خرید هر کدام نیز بیشتر می شود.

عموما نسل پنجم برای کارهای نیم سنگین مثل بازی هایی با Object های کم مناسب است. اما زمانی که بحث به نسل هفتم و نهم می رسد، اینتل تمام توانایی و قدرت خود را به رخ رقبای خود می کشد.
البته تعداد هسته های حقیقی و نخ های (Thread) آن نقش مهمی را در عملکرد پردازنده های شما ایفا میکنند.

لپ تاپی با پردازنده ی Intel بخریم یا AMD

اگر الان در سال 2016 بودیم ، پاسخ ما به این سوال قطعا اینتل بود. اما در سال کنونی، پاسخ به این سوال فوق نیاز به بررسی و مقایسه‌ی تخصصی دارد.
اگر قصد دارید لپ تاپی را خریداری نمایید که در یک مدت طولانی به روز بوده و بتواند فراتر از انتظار شما عمل کند ، باید پردازنده‌ی آن Ryzen سری 5 (مثل Ryzen 9 5900HX) و یا intel با SKU 11 باشد (مانند core i7-11800H) .
مشخصات تخصصی پردازنده های لپ تاپ :
همانگونه که شکل گرفتن یک قطعه سخت افزاری به کمک ریز قطعات صورت می گیرد، پردازنده های لپ تاپ نیز از مجموع ریز قطعاتی که به آن پرداخته ایم ، ساخته شده است.

۱. هسته لپتاپ :

در واقع core یا همان هسته، ریز پردازشگری درون پردازنده شماست! درون یک پردازنده عموما از چهار تا هشت هسته و گاها بیشتر بکار می رود.
بطور کلی برنامه های موجود به سه دسته تقسیم می شوند : 1.هسته محور 2.سرعت محور
هسته و سرعت محور؛ برنامه های رندرینگ سه بعدی (3D Rendering) جز دسته اول قرار می گیرند و عموما تعداد بالای هسته به سرعت پردازشی هسته ها ارجهیت دارد.نرم افزار های ادیت ویدیو (Video Editing) مانند After effect ، معمولا تمامی هسته های پردازنده را درگیر نمی کند اما نیاز به این دارد که هسته های درگیر شده از سرعت بالای پردازشی پشتیبانی نمایند.
اما گاها مشاهده می شود که برای اجرای نرم افزار های شبیه سازی مانند cinema 4D و blender ، علاوه بر درگیر شدن اکثر هسته ها از حداکثر سرعت پردازنده نیز استفاده می شود.

۲.نخ(Thread):

در مشخصات پردازنده یک لپ تاپ ، همیشه واژه Thread (نخ) به چشم می خورد.
به زبان ساده Thread نشان دهنده‌ی تعداد عملیاتی است که هسته های شما میتوانند به طور همزمان انجام دهند. در یک پردازنده، تعداد نخ ها برابر و یا بیشتر از هسته ها می باشد. بنابراین اگر نسبت نخ ها به هسته های یک پردازنده دو برابر باشد، به این معناست که هر هسته قابلیت انجام همزمان دو کار را دارند.

۳-سرعت کلاک(Clock speed) :

همانطور که به آن اشاره شد ، پردازش و محاسبه اطلاعات در واحدی به نام پردازنده صورت میگیرد. در CPU ها مختلف، سرعت انجام عملیات فوق در مدت زمان یک ثانیه متفاوت بوده و به میزان هماهنگی پردازنده با تولید کننده سیگنال بستگی دارد. Clock speed (سرعت پردازشی) را با واحدی به نام گیگاهرتز (GHZ) اندازه گیری می شود. برای برنامه های سرعت محور، بالابودن مقدار Clock speed می تواند نقشی حیاتی را بازی کند.

4.حداکثر فرکانس پردازشی(Turbo boost) :

برای اجرای روان کارهای بسیار سنگین (البته بصورت موقت) باید از حداکثر فرکانس پردازشی سیستم خود استفاده نمایید. در مشخصات هر CPU از این ویژگی با نام Turbo boost یاد شده است. فعالسازی این حالت فقط برای نسل های 5 ، 7 و 9 پردازنده ها امکان پذیر است. استفاده طولانی مدت از این حالت می تواند در کاهش عمر پردازنده، نقشی بسزا داشته باشد.

5.cache :

می دانیم بالا بودن سرعت پردازش اطلاعات توسط پردازنده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به همین دلیل امروزه علاوه بر استفاده از RAM ، حافظه های موقت دیگری نیز به کار گرفته شده اند. برای آنکه سرعت پردازش به طور چشمگیری بالابرود ، از حافظه هایی به نام cache که جزیی از پردازنده‌ی شما محسوب می شوند، استفاده می شود. هر پردازنده ای بسته به کاربرد آن میتواند تا سه cache با حافظه های حداقل یک مگابایت را دارا باشد. این حافظه های موقت با حرف اختصاری L نمایش داده می شود.

6.TDP

به زبان ساده TDP یا همان قدرت طراحی حرارتی ، میزان توان مصرفی پردازنده شما را نشان دهد. هر چقدر این مقدار بالاتر باشد، پردازنده‌ شما حرارتی بالاتر و مصرف انرژی بیشتری خواهد داشت. عموما هر چه CPU شما از قدرت بیشتری بهره ببرد، قدرت طراحی حرارتی بالاتری خواهد داشت.

دسته بندی پردازنده های لپ تاپ(انتل) :دسته اول، سری Xeon :

به جرئت می توان گفت لپ تاپ هایی با پردازنده‌ی سری Xeon ، عموما جز گران قیمت ترین لپ تاپ های بازار هستند. تکنولوژی خاص سری Xeon ، این چیست ها را به عنوان بهترین گزینه برای شبیه سازی های پیچیده و انیمیشن سازی های حرفه ای تبدیل کرده است.
TDP فوق العاده بالای این پردازنده ها ، زمان نگهداری شارژ لپ تاپ شما را به شدت کاهش می دهد. جدیدترین پردازنده های Xeon ، دو مدل W-11855M و W-11955M هستند که با تکنولوژی نسل یازدهم اینتل ساخته شده می شوند.

دسته دوم، سری H :

اگر شما به دنبال لپ تاپی قدرتمند هستید که بتواند برنامه ها، پروژه ها و بازی های سنگین را با FPS بالا اجرا کند، لپ تاپ هایی با پردازنده‌ی سری H میتواند بهترین انتخاب برای شما باشند.
CPU های سری H اینتل معمولا دارای فرکانس پردازشی ( گاها تا 4.9 GHZ ) و TDP بالایی هستند. برای جبران توان طراحی حرارتی، معمولا از باتری هایی با ظرفیت بالا استفاده می شود.
به دلیل ظرفیت بالای باتری، کارت گرافیک مستقل و فن هایی نسبتا بزرگ برای خنک سازی بهتر، وزن این نوع لپ تاپ ها را در مقایسه با سری U بیشتر کرده است. گاها ممکن است در برخی از لپ تاپ ها با دو مدل دیگر از سری H با نام های HQ وHK روبرو شوید.
سری HQ مدل قدیمی سری H است اما دارای قدرت فوق العاده هستند.
سری HK دارای مشخصاتی شبیه به سری H است با این تفاوت که قابلیت overclock یا همان افزایش سرعت انجام اعمال در ثانیه به آن افزوده شده است.
شما میتوانید برای مشاهده، مقایسه و خرید لپ تاپ هایی با پردازنده‌ی سری H ، به وبسایت ما به آدرس itskala.com مراجعه کنید.

دسته سوم، سری U :

اگر به دنبال لپ تاپی سبک ، نازک و خوش ساخت هستید که در عین داشتن یک باتری با عمر طولانی ، بتواند نیاز های روزانه شما مانند فیلم دیدن، کار با نرم افزار های office و حسابداری را به خوبی پوشش دهد، لپ تاپ های سری U اینتل بهترین انتخاب برای شما خواهند بود.
این لپ تاپ ها دارای TDP پایینی بوده و در برخی مدل ها مانند Iris Xe میتوانند عملکرد گرافیکی بهتری ( بخصوص در زمینه سه بعدی ) نسبت به گرافیک های UHD ارائه دهند.

 

دسته چهارم ، سری :Y

اگر شما به دنبال لپ تاپی بسیار نازک و بدون فن می گردید که حمل آن به آسانی یک تبلت باشد، پردازنده‌ی سری Y مناسب شماست. به دلیل محبوبیت بسیار بالا نام اختصاصی “نوت بوک” به آنها تعلق گرفته است. این سری از لپ تاپ ها دارای TDP بسیار پایین( کمتر از 7 وات) است اما به دلیل ظرفیت پایین باتری، از مدت زمان نگهداری شارژ چندان بالایی بهره نمی برد.
پردازنده های سری Y که گاها با نام UP4 نیز شناخته می شوند، از نوع Ice Lake بوده و خبری از کارت گرافیک مستقل نیست.
دسته پنجم و ششم Pentium و Celeron
اگر به دنبال لپ تاپی مقرون به صرفه و مخصوص وب گردی هستید، لپ تاپ با چیپست Celeron و Pentium مناسب برای کار شماست. بهترین گزینه روی میز Surface go است که پردازش در آن بر عهده Intel Pentium Gold می باشد.
قدرت طراحی حرارتی(TDP) این لپ تاپ ها فوق العاده پایین بوده و جز قدیمی ترین پردازنده های اینتل هستند. به دلیل به روز نبودن فناوری ساخت این پردازنده ها، خرید لپ تاپ هایی با چنین مشخصات پیشنهاد نمی شود.

حال که به اطلاعات کلی و تخصصی یک پردازنده‎‌ی لپ تاپ اشراف کامل پیدا کردید، می توانید برای مقایسه و خرید به وبسایت ما به آدرس itskala.com مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

نظر دهید

پاسخ دهید

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید