بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

تفاوت FreeSync و G-Sync

در این مقاله قصد داریم تا تفاوت FreeSync و G-Sync را بررسی نماییم و با این دو تکنولوژی آشنا شویم. با ما در آی‌تی پرس همراه باشید تا نقاط قوت و ضعف این دو تکنولوژی را بررسی کرده و به صورت تفصیلی تفاوت FreeSync و G-Sync را توضیح دهیم.

وقتی تصمیم میگیرید تا به سراغ خرید یک مانیتور جدید بروید، قطعا با دو مشخصه FreeSync و G-Sync مواجه می‌شوید و تفاوت FreeSync و G-Sync مهم می‌شود. این دو فناوری که تقریبا در تمامی مانیتورهای موجود در بازار دیده می‌شود، برای بهبود تجربه شما در بازی های رایانه‌ای کاربرد دارد. هرچند تفاوت FreeSync و G-Sync می‌تواند برای تصمیم گیری شما برای خرید مانیتورهای مجهز به این دو موثر باشد.

در حقیقت این دو تکنولوژی که زیر مجموعه Adaptive Sync محسوب می‌شوند و تفاوت FreeSync و G-Sync اندک است، با هماهنگ سازی نرخ فریم تولیدی گرافیک با نرخ فریم قابل نمایش مانیتور؛ از مواردی همچون پارگی تصاویر، لرزش تصاویر و تاخیر ورودی جلوگیری می‌کند. عموما این کار با تطبیق نرخ تازه سازی نمایشگر با گرافیک صورت می‌گیرد که به همین دلیل به آن VRR (نرخ تازه سازی متغیر) نیز گفته می‌شود.

این یعنی زمانی که VRR به درستی کار می‌کند، نرخ تازه سازی نمایشگر با FPS دریافتی از کارت گرافیک برابر است. به عنوان مثال ، اگر یک مانیتور گیمینگ 144 هرتزی که همگام سازی تطبیقی آن فعال باشد را در اختیار داشته باشیم و یک بازی را با سرعت 126 فریم بر روی آن اجرا کنیم؛ تصاویر به جای 144 فریم با 126 فریم نمایش داده میشوند. این کاهش نرخ باعث می‌شود تا چشمان شما شاهد تصاویری نرم باشد.

تفاوت FreeSync و G-Sync

اگر مانیتور مربوطه از این قابلیت پشتیبانی نکند با موارد ناخوشایندی روبرو می‌شوید که در ادامه به دو مورد از آن اشاره خواهیم کرد: (موارد زیر با فرض 144 هرتزی بودن مانیتور و اجرای بازی با 126 هرتز است)

اولین مورد که با آن روبرو می شوید ، پارگی تصویر خواهد بود. این مورد به دلیل عدم همزمانی است که رخ میدهد ، چرا که گرافیک شروع به رندر گرفتن فریم جدید کرده و صفحه نمایش در اواسط چرخه رفرش قبلی است! این عدم همزمانی و پارگی های تصویر در زمانیکه اختلاف زیاد باشد، ازاد دهنده تر خواهد بود. این مورد در صورتی اتفاق می افتد که خبری از  Vsync نباشد.

اگر پای قابلیت Vsync به این مورد باز شود ، نتایج کمی عوض می‌شود. در این حالت فریم تازه رندر شده گرافیک تا شروع چرخه نرخ تازه سازی نمایشگر، به تاخیر می‌افتد تا از پارگی تصویر(سیاه شدن تصویر) جلوگیری شود. با این حال اگر نمایشگر از نرخ بالاتری برخوردار باشد، تکنولوژی Vsync تصمیم به تکرار فریم میگیرد. همین مورد باعث لرزش تصاویر نمایش داده شده می‌شود. بنابراین اگر مانیتور مربوطه از Adaptive Sync پشتیبانی نکند، خروجی تصاویر مطلوب نخواهد بود.

حال که به اهمیت این تکنولوژی پی بردید ، بهتر است تا به معرفی و بررسی تفاوت FreeSync و G-Sync دو نوع معروف آن بپردازیم. با اینکه تفاوت FreeSync و G-Sync اندک هستن اما تفاوت‌هایی وجود دارند.

تفاوت FreeSync و G-Sync

تفاوت FreeSync و G-Sync

تفاوت FreeSync و G-Sync

در این بخش به تفاوت FreeSync و G-Sync میان این دو تکنولوژی و انواع مختلف آن می‌پردازیم.

قطعا شرکت انویدیا بهترین تولیدکننده کارت گرافیک در دنیاست. این شرکت در سال 2013 برای اولین بار در دنیا از قابلیت VRR اختصاصی خود یعنی G-sync رونمایی کرد. این قابلیت بر روی یک قطعه سخت‌افزاری قرار گرفته و در مانیتور مربوطه بکار می‌رود. بنابراین بخشی از مانیتور‌هایی که از آن قطعه بهره‌مند هستند، از G-sync پشتیبانی می‌کنند. همین باعث میشود تا این مانیتور‌ها معمولا قیمت بالاتری داشته باشند. اوایل محدودیت G-sync تنها به این مورد ختم نمی‌شد و برای استفاده از این تکنولوژی نیاز بود تا از گرافیک های این شرکت استفاده شود.

در حال حاضر این تکنولوژی از تمامی گرافیک های بازار پشتیبانی می‌کند. البته شرکت انویدیا دارندگان گرافیک‌های این شرکت را به خریداری مانیتور های G-sync تشویق می‌کند! با این حال اگر گرافیک AMD دارید و می‌خواهید از G-Sync استفاده کنید باید بدانید که حتما به سراغ مانیتور هایی بروید که سال 2020 میلادی و به بعد تولید شده‌اند. و در این زمینه تفاوت FreeSync و G-Sync وجود ندارد.

تفاوت FreeSync و G-Sync

پارگی تصویر

شرکت AMD برای عقب نماندن از این گردانه رقابت، دست به تولید نوعی دیگر از VRR یعنی FreeSync زد. مهمترین تفاوت و برتری AMD اینجاست که دیگر نیازی به بکار گیری تراشه در نمایشگر نیست و این وظیفه بر عهده‌ی خود کارت گرافیک است. قضیه در این بخش ساده‌تر بوده و تقریبا تمامی گرافیک های انویدیا را پوشش می‌‍دهد. همین عامل باعث قیمت کمتر و فراگیری این تکنولوژی در مانیتورهای امروزی شده است.

تفاوت FreeSync و G-Sync بعدی در روش کارکرد این دو تکنولوژیست. G-Sync از روش بالا به پایین برای هماهنگ سازی نرخ فریم استفاده می‌کند و به این معناست که مانیتور نرخ فریم را به نرخ نمایش خود تطبیق می‌دهد. از طرفی FreeSync از روش پایین به بالا بهره بده و مانیتور مربوطه نرخ نمایش خود را به نرخ فریم گرافیک تطبیق می‌دهد. شاید به نوعی بازدهی تقریبا یکسانی رو از این دو تکنولوژی شاهد هستیم ولی تکنولوژی G-Sync به دلیل استفاده از یک تراشه در نمایشگر و سینک(همگام سازی) بهتر این تراشه با گرافیکهای انویدیا؛ در برخی موقع عملکرد بالاتری را به نمایش می‌‍گذارد.

در حال حاضر فناوری G-sync تنها به یک نوع محدود نشده و در سه کلاس G-Sync ، G-Sync Compatible و G-Sync Ultimate وجود دارد که هر کدام معنی خاص خودش را تداعی می‌کند. این موضوع برای FreeSync هم به همین شک است و این موضوع تفاوت FreeSync و G-Sync نیست.

G-sync Compatible

نمایشگرهایی که از همگام سازی تطبیقی عمومی پشتیبانی می‌کنند و از انویدیا تاییده اتصال به محصولات این شرکت را دارند، از نوع G-Sync Compatible محسوب می‌شوند. انویدیا مدعی است که این مانیتورها را تأیید می‌کند تا از سوسو نزدن تصویر اطمینان حاصل کند! انویدیا بطور خودکار همگام سازی تطبیقی را برای این محصولات در درایور فعال می‌کند. این درایور مرتبا به روز شده و مانیتور های جدید نیز به لیست پشتیبانی اضافه می‌شود.

Nvidia G-Sync Compatible
از همگام سازی تطبیقی پشتیبانی می‌کند
دارای گواهی و اعتبار از شرکت انویدیا
همگام سازی تطبیقی بطور پیش فرض در درایور فعال شده است

 

G-Sync

G-sync برای نمایشگرهایی که دارای ماژول سخت افزاری انویدیا هستند بکار می‌رود. ماژول های مدرن G-Sync از همگام سازی تطبیقی اختصاصی قدیمی انویدیا در کنار همگام سازی عمومی پشتیبانی می‌کنند. پشتیبانی از overdrive متغیر، گزینه است که تنها در این نوع از مانیتور ها یافت می‌شود. انویدیا همچنین طیف گسترده‌ای از تنظیمات را در نظر میگیرد که کالیبراسیبون رنگ ، یکی از آنهاست. مشکلات تاری حرکت نیز به لطف ULMB2 تا حد چشمگیری کاهش می‌یابد.

تفاوت FreeSync و G-Sync

با این حال ماژول G-Sync دارای یکسری نکات منفی است که بشرح زیر است‌:

  • هزینه‌ی تولید تراشه‌ی آن بالاست و اغلب منجر به گرانقیمت شدن نمایشگر می‌شود.
  • مصرف انرژی بالایی دارد.
  • معمولا به دلیل تولید گرمای زیاد ، نیاز به خنک کننده دارد.

موارد فوق باعث شده تا با گذشت زمان‌، استقبال تولیدکنندگان مانیتور از G-Sync Compatible بیشتر از G-Sync شود.

 

G-Sync
استفاده از ماژول سخت افزاری
ماژول های مدرن از همگام سازی تطبیقی عمومی و اختصاصی بهره می‌برد
پشتیبانی از OVERDRIVE متغیر
اعتبارسنجی و کالیبراسیون اضافی
ویژگی های انحصاری در برخی از مانیتورها

 

G-Sync Ultimate

نمایشگرهایی که از ماژول G-Sync با سطح ارتقا یافته HDR بهره می‌برند ، از نوع G-Sync Ultimate می‌باشند. به گفته انویدیا، این نمایشگرها معمولا از 1000 نیت روشنایی در کنار نور پس زمینه‌ی چند ناحیه‌ای و پشتیبانی از طیف رنگی گسترده بهره می‌برند. علاوه بر این مزایای نمایشگر های دسته دوم را نیز در بر می‌گیرند. در حال حاضر‌، مانیتور های G-Sync Ultimate بسیار نادر بوده و اکثرا در مانیتور های OLED یافت می‌شوند.

 G-Sync

بطور خلاصه G-Sync Ultimate بالاترین سطح در این زمینه است که در نمایشگرهای HDR بکار رفته و از ماژول اختصاصی G-Sync استفاده می‌کند.

G-Sync Ultimate
از ماژول سخت افزاری G-Sync انویدیا استفاده می‌کند.
افزایش پشتیبانی از HDR
روشنایی 1000 نیت ، نور پس زمینه چند منطقه‌ای
بالاترین وضوح و نرخ تازه سازی

 

FreeSync

شرکت AMD مثل رقیب خود، FreeSync را به سه کلاس FreeSync ، FreeSync Premium و FreeSync Premium Pro تقسیم کرده است. بیاید تا به تفاوت آنها بپردازیم.

تفاوت FreeSync و G-Sync

AMD FreeSync:

ابتدایی ترین سطح در بین مانیتور هایی با پوشش قابلیت FreeSync  ، همین مدل معمولی است. این مدل تنها تضمینی بر پشتیبانی از فناوری همگام سازی تطبیقی است! البته لازم است بدانید که هر مانیتوری که از همگام سازی تطبیقی عمومی پشتیبانی میکند از نوع FreeSync نیست ولی تعداد قابل توجهی از آن پشتیبانی می‌کنند. و این یکی از تفاوت FreeSync و G-Sync میان این دو تکنولوژی است.

FreeSync
از همگام سازی تطبیقی ​​عمومی پشتیبانی می‌کند
دارای گواهینامه AMD

 

AMD FreeSync Premium:

این تکنولوژی تنها بر روی نمایشگر های 120 هرتزی با وضوح فول اچ دی و به بالا یافت می‌شود. یکی از ویژگی های این نوع ، پشتیبانی از LFC است. LFC نقش موثری در ارتقای نرخ نوسازی و قرار دادن آن در بازه‌ی تحت پوشش مانیتور دارد. به عنوان مثال ، مانیتوری با محدوده‌ی نرخ نوسازی 48 تا 144 هرتز میتواند با سرعت 36 فریم بر ثانیه نیز ، تصاویر خروجی مطلوبی را ارائه دهد. به لطف LFC که در مانیتور هایی با ماژول G-Sync نیز یافت می شود، امکان نمایش تصاویر با نرخ نوسازی 1 هرتز نیز وجود دارد! این مورد نیز یکی از اصلی ترین تفاوت FreeSync و G-Sync است.

تفاوت FreeSync و G-Sync

AMD FreeSync Premium
به یک مانیتور 120 هرتزی با رزولوشن حداقلی 1080 نیاز دارد
برنامه افزودنی FreeSync از همگام سازی تطبیقی عموم پشتیبانی می‌کند
پشتیبانی از LFC

 

AMD FreeSync Premium Pro:

FreeSync Premium Pro برای نمایشگرهایی استفاده می‌شود که از قابلیت همگام سازی تطبیقی ​​و HDR پشتیبانی می کنند.این شامل سازگاری با HDR خاص AMD، و همچنین آنچه AMD به عنوان “گواهی رنگ دقیق و روشنایی” توصیف می کند، می‌شود.

برخلاف G-Sync Ultimate، FreeSync Premium Pro سطح روشنایی خاصی را الزامی نمی‌کند. یک مانیتور به سادگی باید از HDR و FreeSync Premium Pro HDR پشتیبانی کند تا واجد شرایط باشد.

AMD FreeSync Premium Pro
افزونه FreeSync Premium
پشتیبانی از HDR
پشتیبانی از AMD FreeSync Premium Pro HDR Pipeline
دارای گواهی اعتبار از AMD

 

اگرچه AMD و Nvidia ادعا میکنند که تنها محصولات خودشان مورد تایید است، ولی در عمل هیچ تضمینی برای عملکرد بهتر وجود ندارد! علیرغم ادعای AMD مبنی بر اینکه مانیتورهای FreeSync Premium Pro دارای “گواهی دقت رنگ بالا” هستند ، انویدیا نیز در این زمینه مدعی بوده و از محصولات سازگار با G-Sync به عنوان محصولاتی با رنگ های طبیعی یاد کرده است.

برخلاف اینکه به نظر می‌رسد ، مدل پایه‌ی هر دو مدل در اکثر محصولات موجود در بازار دیده می‌شود. شاید نتیجه آن است که اختلاف عملکرد تفاوت FreeSync و G-Sync آنقدر نیست که اختلاف قیمت را بپوشاند!

البته اگر به این موضوع که این دو فناوری سالهاست که پا به دنیای مانیتور ها باز کردند، دقت داشته باشید متوجه خواهید شد که بازی با این نامها تنها برای محقق شدن سیاست های فروش این دو شرکت است. بنابراین بهتر است بدانید که این برچسب‌ها و نامگذاری ها نمی‌تواند به تنهایی دلیلی بر خوب بودن آن مانیتور باشد و می‌بایست پارامتر های دیگری را نیز در این میان در نظر بگیرید. و تفاوت FreeSync و G-Sync را در اکثر اوقات می‌توان از آن صرف نظر کرد.

نظر دهید

پاسخ دهید

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید