بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

تفاوت مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین(Z790 AORUS MASTER و H610M-K D4)

تفاوت مادربرد 5 میلیونی با 30 میلیونی چیه؟ این یکی از سوالات بسیار مهمی است که ذهن خریداران را پیش از خرید یک سیستم به خودش درگیر میکنه همین تفاوت مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین هست. اگر بخواهیم توی یک کلمه خلاصه کنیم باید بگیم خیلی! پس با در آی‌تی پرس همراه باشید تا به صورت تفصیلی تفاوت مادربوردهای ارزون و گرون رو بررسی کنیم.

در ادامه این مقاله از طلوع سبز ، به تفاوت های دو مادربرد ارزان و گران قیمت می پردازیم و انحصارا دو مدل مشخص رو با یکدیگر مقایسه کنیم. در اینجا Z790 AORUS MASTER D5 را در مقابل H610M-K D4 قرار میدهیم!

کیفیت ساخت مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین:

مادربرد های گران قیمت معمولا از قطعات و مواد با کیفیت بالا ساخته می شوند. یعنی با رشد قیمت ، قطعات بکار رفته از استاندارد های بالاتری پشتیبانی میکنند. طراحی و ساختار فیزیکی نیز حرفه‌ای تر و با دقت بالاتری انجام می شود. همچنین گرمای تولیدی توسط قطعات الکترونیکی توسط هیت سینک های بیشتر و بزرگتر ، به خوبی دفع می شوند که این موضوع نقش بسزایی در راندمان سیستم شما دارد. در کنار این موارد ، جلوه های بصری جذاب مثل لوگو و نورپردازی های RGB ، نقش مهمی در زیبایی سیستم شما ایفا میکند. تصاویر زیر، درک این موضوع را برای شما ساده‌تر میکند.

قابلیت های و ویژگی ها مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین:

ویژگی ها و قابلیت های یک مادربرد ، مهمترین عامل تعیین گران یا ارزان بودن آن و تفاوت مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین است.

اولین ویژگی ، پشتیبانی از نسل پنجم رم (DDR5) است. رم های نسل 5 از سرعت پردازشی بالاتری نسبت به نسل های قبل برخودار هستند که لازمه‌ی آن ، پشتیبانی مادربرد از آن سرعت و نسل است. همچنین رم های نسل پنجم در سرعت های متفاوتی تولید شده که تنها مادربرد های بالارده از تمامی سرعت ها پشتیبانی میکنند. علاوه براین ، هر مادربرد ظرفیت و تعداد مشخصی حافظه رم را ساپورت کرده که در مشخصات آن به چشم میخورد.

Z790 AORUS MASTER ،192 گیگابایت نسل پنجم رم (4 عدد رم 48 گیگابایتی) با سرعت 8000 مگاهرتز را ساپورت میکند. در مقابل H610M-K D4 از 64 گیگابایت رم نسل چهار(2 عدد رم 32 گیگابایتی) با حداکثر سرعت 3200 مگاهرتزی پشتیبانی میکند.

ویژگی دوم ، مدل تراشه‌ی مادربرد محسوب می‌شود. نامگذاری مادربرد های امروزی که با یک حرف و سه عدد میباشد، به نوع تراشه‌ی بکاررفته در آن بستگی دارد. تراشه های امسال همانند سال های گذشته در چهار مدل H710 ، B760 ،  H770و Z790 تولید شده اند. مادربردهایی با تراشه بالاتر ،پردازنده (CPU) های سریعتری را ساپورت میکنند. در حقیقت برای بهره‌مندی از حداکثر توانایی یک پردازنده(cpu) ، باید یک مادربرد در سطح آن انتخاب کرد.

برخی از پردازنده های بازار از قابلیت اورکلاک برای دسترسی به مقداری بازدهی بالاتر بهره‌میبرند که میبایست برای آنها ، به سراغ مادربرد های سری Z رفت.

سومین ویژگی ، تعداد و نوع حافظه قابل پشتیبانی است. بطور کل ،حافظه های ذخیره سازی اطلاعات در دو نوع HDD و SSD تولید میشوند. حافظه SSD در دو نوع SATA و M.2  و در سرعت های متفاوت تولید می شوند. هر چقدر مادربرد حرفه‌ای تر باشد از تعداد بیشتر و با سرعت بالاتر SSD پشتیبانی میکند. Z790 AORUS MASTER از 5 درگاه M.2 و 4 عدد SATA و در مقابل H610M-K D4 از 1درگاه M.2 و 4 عدد SATA بهره میبرد. مشخصات دقیقتر به شرح زیر است :

Z790 AORUS MASTER :

تفاوت مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین

  1. 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 25110/2280 PCIe 5.0 x4/x2 SSD support) (M2C_CPU)
  2. 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 22110/2280 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2A_CPU)
  3. 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 22110/2280 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2Q_SB)
  4. 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2280/2260 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2P_SB)
  5. 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2280/2260 SATA and PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2M_SB)
  6. 4 x SATA 6Gb/s connectors

H610M-K D4:

تفاوت مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین

  1. 1*M.2 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (supports PCIe 3.0 x4 & SATA modes)
  2. 4 x SATA 6Gb/s ports

 

چهارمین ویژگی درگاه‌های مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین است. با ارتقای مدل ، شاهد لیست کاملتری از درگاه های مادربرد خواهیم بود. در کنار تعداد ، نسل بالاتری از درگاه ها بکار گرفته می شوند.

پنجمین ویژگی فرم ظاهری است. معمولا مادربرد های گرانقیمت بازار در کنار فرم ظاهری غیرمتعارف و در عین حال جذاب ، در ابعاد بزرگتری تولید میشوند. این ابعاد بزرگتر باعث میشود تا اسلات های بیشتری را روی خودشان جا دهند.

مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین

قابلیت ارتقا و پایداری عملکرد مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین:

شاید در حال حاضر 192 گیگابایت حافظه رم و چند ده ترابایت حافظه SSD به کار خیلی از کاربران نیاید ، ولی این قابلیت دست شما را در ارتقا و به‌روز بودن سیستم برای یک مدت طولانی باز میگذارد. این یکی از مواردی است که خریداران مادربرد های ارزان قیمت از آن محروم هستند. در کنار قابلیت ارتقا ، پایداری عملکرد نیز میتواند بسیار حائز اهمیت باشد. پایداری عملکرد به آن معناست که اگر کاربر دست به ارتقای سیستم خود نزند ، پس از مدتی همان بازدهی اولیه‌ی سیستم خود را داشته باشد. این به نوعی به همان کیفیت قطعات بکاررفته در مادربرد بستگی دارد.

 

بطور خلاصه قیمت یک مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین به موارد زیر بستگی دارد :

  • کیفیت قطعات بکار رفته در آن
  • ویژگی های ظاهری
  •  حجم ، تعداد و سرعت حافظه قابل پشتیبانی
  • پشتیبانی از مدل پردازنده و نیز قابلیت اورکلاک
  • تعداد و نسل درگاه ها
  • قابلیت ارتقای قطعات
  • مدت پایداری عملکرد
  • فرم ظاهری مادربرد

البته باید به این نکته توجه کرد که همیشه میبایست بودجه‌ی خرید سیستم متناسب با نوع کاربری و در سطح تقریبا برابر به قطعات مختلف اختصاص داده شود و این نکته برای انتخاب مادربرد رده بالا و مادربرد رده پایین مورد توجه قرار گیرد. این به این معناست که خرید یک مادربرد بالارده برای سیستم میانرده معقولانه نیست. برای همین بهترین راه برای انتخاب یک مادربرد و در مجموع یک سیستم برای پوشش نیازها ، مشاوره با یک تیم متخصص در این زمینه است.

شرکت طلوع سبز با به همراه داشتن یک تیم متخصص در زمینه مشاوره سیستم ، زمینه داشتن یک تجربه خرید مطمئن و حرفه‌ای را برای شما فراهم دیده است. شما میتوانید از طریق واتساپ ، تلگرام و شماره تماس مجموعه ، با مشاوران ما ارتباط بگیرید.

نظر دهید

پاسخ دهید

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید