بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

اطلاعات تکمیلی از پردازنده‌های زئون نسل پنجم اینتل

اینتل قرار است در هفته آینده از پردازنده‌های زئون نسل پنجم خود رونمایی نماید این پردازنده‌های برای مصارف سرور و شبیه سازی مناسب می‌باشند. با ما در آی‌تی پرس همراه باشید تا با این پردازنده‌ها آشنا شویم.

برای رقابت با پرچمدار Threadripper ای‌ام‌دی، اینتل تمرکزش را بر روی پیکربندی با تعداد کمتر هسته پردازنده‌های زئون مانند 48 هسته/96 رشته(ترد) خواهد گذاشت که در مدل‌های مختلف نسل پنجم پردازنده‌های زئون قابل دسترس خواهد بود. اخیرا دو پردازنده زئون جدید به نام‌های Xeon Platinum 8551C و Xeon Platinum 8558P که هر دو 48 هسته و 96 رشته داشتند در گیک‌بنچ مشاهده شدند. این پردازنده‌ها دارای کش بزرگی هستند که شامل ۱۲۰ مگابایت L2 و تا ۳۲۰ مگابایت L3 می‌شود و در مجموع ۴۸۸ مگابایت فضای کش را فراهم می‌کند.

اطلاعات دقیق گیک‌بنچ نشان می‌دهد که پردازنده توانسته‌ در بنچمارک تا کلاک ۳٫۱۷ گیگاهرتز برسد. البته باید ذکر کرد که گیک‌بنچ بنچمارک مورد اعتمادی در مورد پردازنده‌هایی با تعداد هسته بالا نیست. به نظر می‌رسد آنچه تایید شده، فرکانس پایه ۲٫۹ گیگاهرتز برای Xeon 8592 است.

پردازنده ای‌ام‌دی EPYC Genoa با تعداد 48 هسته‌ و توان مصرفی 290 وات، در مقایسه با هر دو پردازنده‌های Intel Xeon 8558P و Xeon Platinum 8551C اینتل امرالد رپیدز در بنچمارک‌های تک و چند هسته‌ای عملکرد بهتری نشان می‌دهد. با این حال، قابل ذکر است که پردازنده‌های اینتل توانسته‌اند پردازنده ای‌ام‌دی EPYC 7643 با توان 240 وات را با پیکربندی مشابه 48 هسته و 96 رشته پشت سر بگذارد و نتایج بهتری بدست آورد.

برای مثال می‌توان پردازنده تازه معرفی شده Threadripper 7970x با 32 هسته برای مقایسه با پردازنده‌های Intel Xeon 8558P و Xeon Platinum 8551C جدید مقایسه نمود تا نشان دهیم پردازنده‌های زئون در مقایسه با پردازنده‌های ای‌ام‌دی در وظایف تک رشته‌ای ضعیف تر عمل می‌کنند. با این حال، پردازنده‌های HPC زئون در آزمون‌های چند رشته‌ای برتری قابل توجهی دارند. دلیل معرفی کردن این پردازنده با توجه به اینکه اینتل از ضعیف بودن آن‌‎ها نسبت به پردازنده‌های ای‌ام‌دی آگاهی داشته این بوده که اینتل قصد دارد سال آینده پردازنده‌های ورکستیشن/HEDT خود را که به احتمال زیاد از معماری امرالد رپیدز مشتق شده‌اند را معرفی کند.

پردازنده‌های زئون پردازنده‌های Intel Xeon 8558P و Xeon Platinum 8551C

به لطف اسلایدهای منتشر شده که توسط توسط اینتل در کنفرانس داخلی این شرکت، حال جزئیات بیشتری از پردازنده‌های زئون این شرکت می‌دانیم. و  می‌توانیم تخمین‌های عملکردی نسبت به پردازنده‌های آینده اینتل یعنی نسل پنجم پردازنده‌های زئون “ایمرالد رپیدز” داشته باشیم، که پیشرفت محسوسی نسبت به نسل‌های قبلی خود دارد. قدرتمندترین مدل از خانواده ایمرالد رپیدز، پردازنده Xeon 8592+ است که شامل 64 هسته و 128 رشته است که توسط یک کش L3 بزرگ 480 مگابایتی پشتیبانی می‌شود.. این طراحی از معماری هسته‌های P معماری Raptor Cove بهره می‌برد و عملکردی تا 40% سریع‌تر از پردازنده‌های جاری نسل چهارم “سافایر رپیدز” را در کاربردهای AI با استفاده از موتور Intel AMX خواهد داشت.

پردازنده‌های زئون

پردازنده‌های زئون خانواده ایمرالد رپیدز از استانداردهای Compute Express Link از نوع 1 تا 3 به علاوه PCIe نسل پنجم و همچنین یکپارچه‌سازی مسیر اولترای ارتقا یافته اینتل پشتیبانی می‌کند. چهار کنترل کننده یکپارچه‌سازی مسیر بر روی دو چیپ پراکنده شده‌اند. علاوه بر این، ویژگی‌هایی مانند چهار موتور شتاب‌دهنده اینتل داخلی، حالت قدرت کم و بهبود تا 17 درصدی در کاربردهای کلی، نشان می‌دهد که پیشرفت زیادی نسبت به نسل فعلی دارد. بسیاری از این فناوری‌ها در مدل‌های فعلی سافایر رپیدز پیدا می‌شود و نسل جدید توانایی پردازش مصارف یادگیری ماشین را افزایش می‌دهد.

 

مشخصات پردازنده‌ پردازنده‌های زئون:

پردازنده‌های Intel Xeon 8558P و Xeon Platinum 8551C

پردازنده‌ Xeon 8592 از خانواده پردازنده‌های زئون Emerald Rapids بوده و این پردازنده‌ها برای کاربردهای خاصی طراحی شده‌اند. این پردازنده‌ها به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصر به فرد خود، در برخی صنایع و کاربردهای خاص مفید هستند. در زیر به برخی از کاربردهای این پردازنده‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. مرکز داده و سرورهای بزرگ: پردازنده‌های Intel Xeon با تعداد هسته زیاد و حافظه کش بالا، برای استفاده در مراکز داده و سرورهای بزرگ بسیار مناسب هستند.
  2. هوش مصنوعی و یادگیری عمیق: با توجه به توان پردازشی بالا و حافظه کش بزرگ، پردازنده‌های Intel Xeon 8558P و Xeon Platinum 8551C برای کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری عمیق بسیار مناسب هستند. این پردازنده‌ها قادرند به طور همزمان بسیاری از عملیات‌های پردازشی مرتبط با هوش مصنوعی را انجام دهند و بهبود عملکرد الگوریتم‌های یادگیری عمیق را فراهم کنند.
  3. شبیه‌سازی و مدل‌سازی: پردازنده‌های Intel Xeon با هسته‌های بالا و قابلیت پردازش همزمان، برای کاربردهای شبیه‌سازی و مدل‌سازی بسیار مناسب هستند. این پردازنده‌ها قادرند به طور همزمان بسیاری از عملیات‌های پردازشی پیچیده را انجام دهند.
  4. تحلیل داده‌های بزرگ: با توجه به توان پردازشی بالا و حافظه کش بالا، پردازنده‌های Intel Xeon 8558P و Xeon Platinum 8551C برای تحلیل داده‌های بزرگ بسیار مناسب هستند. این پردازنده‌ها قادرند به طور همزمان بسیاری از عملیات‌های پردازشی مرتبط با تحلیل داده‌های بزرگ را انجام دهند.

 

 

نظر دهید

پاسخ دهید

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید