امروز یک وبسایت چینی اقدام به مقایسه پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H با پردازندههای همرده ایامدی و اینتل نموده است هرچند که رقبای این پردازنده هنوز از نسل قبل میباشند. اما این پردازنده نتوانسته در بخش پردازش رقبای خود را شکست دهد. با ما در آیتی پرس همراه باشید تا نتایج بدست آمده توسط این وبسایت چینی را بررسی نماییم.
پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H یکی از پردازندههای جدید اینتل بر مبنای معماری Meteor Lake است. این پردازنده دارای ترکیبی از هستهها با ۱۴ هسته و ۱۸ رشته است. این پردازنده در اصل شامل ۴ هسته با عملکرد بالا(P) ، ۸ هسته با مصرف انرژی کمتر E و ۲ هسته با مصرف انرژی پایین (Low Power) میباشد.
هر چند پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H دارای یک واحد گرافیکی مجتمع Xe-LPG با ۸ هسته Xe (۱۲۸ واحد پردازش گرافیکی) فعال است. پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H در اصل یک پردازنده کم مصرف است که توانایی تنظیم توسط تولید کنندگان لپتاپ برای مصرف انرژی بیشتر و افزایش قدرت را دارد مثلا لنوو قصد دارد این پردازنده را با مصرف 65 واتی عرضه نماید.
مقایسه پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H با Ryzen 7 7840HS:
یک وبسایت تکنولوژی چینی که دسترسی به یک لپتاپ لنوو با پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H و قابلیت تاگل ۶۵ واتی لنوو را داشته است، آن را بنچمارک کرده و با یک لپتاپ دیگر لنوو که از پردازنده AMD Ryzen 7 7840HS “فوئنیکس” (۸ هسته/۱۶ رشته، “Zen4″، گرافیک مجتمع Radeon M780 با فعال بودن تمام ۱۲ واحد محاسباتی)؛ و لپتاپ دیگری که از پردازنده میان رده فعلی موجود در بازار اینتل یعنی i5-13500H مبتنی بر معماری “رپتور لیک” (4P+8E، گرافیک مجتمع Xe با ۵ هسته Xe یا ۸۰ واحد پردازش گرافیکی) استفاده مینماید، مقایسه نموده است.
نتایج پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H کمی غیرمنتظره بوده است. اگرچه گرافیک مجتمع Xe-LPG پردازنده Core Ultra 5 125H نشان داد که سریعتر از هر دو گرافیک رادئون ۷۸۰M پردازنده رایزن و گرافیک Xe-LP پردازنده i5-13500H است و بالاترین امتیاز را در بنچمارک 3DMark Time Spy و Fire Strike را در مقایسه با این گرافیکهای مجتمع کسب کرده است. گرافیک Xe-LPG به ترتیب ۱۵٪ و ۶٪ سریعتر از رادئون ۷۸۰M در Time Spy و Fire Strike است. در عین حال ۷۰٪ سریعتر از گرافیک Xe-LP پردازنده مبتنی بر معماری “رپتور لیک” در این مقایسه است. در عملکرد پردازشی پردازنده Core Ultra 5 125 مبتنی بر معماری “Meteor Lake” تفاوتهای شوکه کنندهای مشاهده میشود.
در بنچمارک چند هستهای Cinebench R20، Ryzen 7 7840HS حدود 10 درصد سریعتر از پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H بوده است. همچنین در بنچمارک تک هستهای Cinebench R20، 6.5 درصد سریعتر بوده كه تا حدودی غیرمنتظره بوده است، این موضوع را میتوان شکست محصولات جدید اینتل قبل از عرضه رسمی دانست. هرچند باید در نظر گرفت كه هستههای P با نام « Redwood Cove» در معماری « Meteor Lake» باید به صورت منطقی با IPC بالاتری که نسبت به هسته «Zen4» در رایزن دارند، بتوانند عملکردی پردازشی بهتری به نمایش بگذارند مخصوصا که این نسخه نیز یک نسخه با TDP بالاتر از نسخه عادی پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H میباشد.
هرچند با این تفاسیر ما دقیقاً نمیدانیم اینجا چه اتفاقی افتاده است و چگون پردازنده نسل جدید اینتل از پردازنده نسل قبل میان رده اینتل نتایج ضعیفتری کسب کرده است. یکی از احتمالات این است که فعلا هنوز برای عملکرد بی نقص نیاز به آپدیت جدید نرمافزاری دارند و یا اینکه مشکل پردازنده جدید اینتل در حفظ فرکانس بوست به صورت طولانی مدت است که این مشکل در پردازنده ایامدی وجود ندارد. حال باید تا 23 آذر برای معرفی رسمی این پردازنده و آمدن بررسیهای رسمی این پردازندهها صبر نمود.
مشخصات پردازنده اینتل Core Ultra 5 125H:
اینتل در تاریخ 23 آذر ماه رویدادی با تمرکز بر هوش مصنوعی برگذار خواهد نمود. با توجه به تمرکز اصلی رویداد که بر روی مسائل مربوط به هوش مصنوعی میباشد. احتمالا اینتل قرار است از عملکردهای این پردازندهها بر روی مصارف هوش مصنوعی و یادگیری ماشین پرده برداری نماید. این موضوع با توجه به معماری جدید Meteor Lake که براساس تفیکیک هستههای پردازشی پردازنده و گرافیک داخلی بنیان نهاده شده میتواند با تکیه بر تکنولوژی “پردازش 4” اینتل و طراحی VPU مختص مصارف هوش مصنوعی عزم راسخ اینتل را برای کسب عملکرد مناسب در دنیای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تحکیم نماید.
در تیزر این رویداد به طور واضح قصد اینتل از معرفی پردازندههای Xeon مبتنی بر معماری Emerald Rapid و پردازندههای لپتاپ Core Ultra 100 مبتنی بر معماری Meteor Lake را بهرهوری بیشتر در مصارف مربوط به هوش مصنوعی در سیستمعاملها، بهبود کنفرانس ویدئویی، بهبود واقعیت افزوده و ترجمه و رونوشت همزمان میباشد.
حال باید تا 23 آذر ماه صبر کنیم و منتظر رویداد هوش مصنوعی اینتل باشیم تا این کمپانی از پردازندههای جدید خود پرده بردارد و تمامی تردیدهای فعلی را روشن نماید. هرچند که با توجه به اخبار پیرامون پردازندههای مبتنی بر معماری Meteor Lake اکثر ازلاعات و مشخصات این پردازندهها توسط شایعات و بنچمارکهای غیر رسمی تایید شده است. هرچند طبق روال گذشته ممکن است اینتل سورپرایزی برای کاربران و رقبا در رویداد هوش مصنوعی خود داشته باشد.