در این مقاله می خواهیم در ابتدا به ویژگی مانیتور گیمینگ پرداخته و با در نظر گرفتن نیاز های خود بهترین انتخاب را داشته باشید و از بازی هایی که دوستشان دارید بیشترین لذت را ببرید.
اولین ویژگی مانیتور گیمینگ : وضوح تصویر
در دنیای دیجیتالی امروز هر وسیله ای که دارای صفحه نمایش است از گوشی های هوشمند 6 اینچی تا تلویزیون های 75 اینچی دارای یک وضوح تصویر خاصی است اما وضوح تصویر یا رزولوشن(resulotion) به چه معنا است؟ تفاوت 2K با 4K در چیست؟
به توانایی یک نمایشگر در نشان دادن پیکسل ها در یک ابعاد مشخص وضوح تصویر گفته می شود. هر چقدر تعداد پیکسل های نمایش داده شده بیشتر باشد آن صفحه نمایش دارای تراکم پیکسل بالاتری است. با بالاتر بودن تراکم پیکسل یک نمایشگر ، شما تصاویر را با وضوح بالاتری مشاهده خواهید کرد. برای مثال اگر وضوح یک تصویر 1920×1080 باشد به این معناست که 1920 پیکسل به صورت افقی و 1080 پیکسل به صورت عمودی ساختار نمایشگر شما را تشکیل داده است.
در تصویر فوق شما شاهد چهار وضوح تصویر متفاوت هستید. اگر به درب خانه ها نگاهی بیندازید، متوجه آن خواهید شد که کیفیت در 4K بسیار بالاتر از 720P هست. پس می توان نتیجه گرفت هرچقدر تراکم پیکسل کاهش یابد، تصویر آن شفافیت خود را از دست داده و تشخیص جزییات برای کاربر دشوارتر می شود.
دومین ویژگی مانیتور گیمینگ :نرخ نوسازی
نرخ تازه سازی یا همان رفرش ریت (refresh rate)به تعداد دفعات به روزرسانی تصویر در یک ثانیه توسط مانیتور شما گفته می شود . اگر نمایشگر شما قادر باشد در یک ثانیه 144 بار تصویر شما را به روز رسانی کند به معنای 144HZ بودن مانیتور شما است.
پس بنابراین هرچقدر نرخ نوسازی مانیتور شما بالاتر باشد، شما شاهد تصاویری نرم تر خواهید بود. با پایین بودن نرخ نوسازی، تصاویر شما روان بودن خود را را دست داده و شما شاهد پرش های تصویر خواهید بود.
سومین ویژگی مانیتور گیمینگ : زمان پاسخگویی
مدت زمان تغییر رنگ یک پیکسل را زمان پاسخگویی (response time) می گویند. در مانیتور های گیمینگ هر چقدر این زمان کمتر باشد شما بایک تصویر متحرک با جلوه های تاره کمتری روبه رو خواهید شد. برای محاسبهی این زمان پاسخگویی دو روش مرسوم است.
- روش اول : اندازه گیری مدت زمانی که طول می کشد یک پیکسل از رنگ سیاه به سفید تغییر رنگ بدهد و سپس به رنگ سیاه بازگردد.
- روش دوم: مدت زمان تغییر رنگ از خاکستری به خاکستری که به اصطلاح به آن (GTG)می گویند.
می دانیم که تمامی رنگ های موجود می توانند از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی حاصل شوند. می دانیم که هر پیکسل از سه زیر پیکسل تشکیل شده است. این سه زیر پیکسل از سه رنگ قرمز، آبی و سبز ساخته شده اند که با ترکیب رنگ این سه زیر پیکسل و تعیین شدت هر رنگ، پیکسل مربوطه به آن رنگ در می آید. تعیین شدت رنگ هر پیکسل توسط سیستم شما صورت می پذيرد.
چهارمین ویژگی مانیتور گیمینگ : نور پس زمینه
آيا به نظر شما تفاوتی بین مانیتورهای LCD و مانیتور های LED وجود دارد؟ در این قسمت می خواهیم به تفاوت میان نور پس زمینه این مانیتور ها بپردازیم.
مانیتور های LED و LCD از حالت جدیدی از ماده که کریستال مایع نام دارد ساخته شده و ساختاری مابین جامد و مایع دارند. شکل این ماده به شدت به جریان الکتریکی وابسته است و در صورت متصل بودن جریان، شاهد ساختاری صاف و در غیر این صورت با ساختاری پیچ خورده روبهرو می شویم.این همان روشی است که مانیتور های LCD به وسیله ی آن پیکسل های خود را خاموش و روشن می کند. مانیتور های LED به دلیل نور پس زمینه ی بیشتر کنتراست بالاتری نسبت به مانیتورهای LCD دارد.
انواع مانیتور های LED
مانیتور ها از لحاظ فناوری ساخت به دو دوسته طبقه بندی می شوند. دسته اول، مانیتور با نور پس زمینه آرایه کامل (full-array backlighting) و دسته دوم،مانیتور با نور پس زمینهی لبه ای (Edge lighting) که در این قسمت قصد داریم به بررسی این دو مدل بپردازیم.
در هر تصویری اگر ما بتوانیم شاهد نقاط بسیار تیره و بسیار روشن باشیم ، آن تصویر از کنتراست بالاتری بهره میبرد. کاهش نور محلی یکی از ویژگی های بسیار مهم است که می تواند کیفیت تصویر را به طور چشمگیری بهبود ببخشد. مانیتور گیمینگ که از نوع تمام آرایه هستند با کم کردن نور موضعی، مانیتور گیمینگ می تواند روشنایی دقیق تری ایجاد کند که منجر به کیفیت تصویر بیشتر می شود
مانیتور های گیمینگ با پس زمینهی لبه ای بر خلاف آرایه کامل ، از قابلیت تیرگی موضعی بهره نمیبرند. این عامل باعث می شود تصاویر نماش داده شده در این مانیتور ها، کیفیت پایین تری نسبت به آرایه کامل داشته باشد. با این وجود تکنولوژی نمایشگر لبه ای باعث میشود ضخامت مانیتور و هزینه ساخت آن کاهش یابد اما در آرایه کامل ما شاهد ضخامت بیشتر و هزینه بالاتر هستیم
تفاوت مانیتور های LED یا WLED در چیست؟
در حقیقت هیچ تفاوت واقعی بین مانیتور های LED و WLED وجود ندارد. به عبارت دیگر، این فقط یک ترفند بازاریابی است. LED مخفف( Light Emitting Diode) که به معنای نور منتشر شده از دیود است، در حالی که WLED مخفف (White Light Emitting Diode )به معنای نور سفید منتشر شده از دیود است.
پنجمین ویژگی مانیتور گیمینگ : انواع پنل
یکی از ویژگی مانیتور گیمینگ، تنوع در تکنولوژِي ساخت پنل آنهاست که دانستن ویژگی هر کدام می تواند در انتخاب شما به شدت موثر باشد. به طور کلی در زمینهی ساخت پنل از سه تکنولوژی TN , IPS,VA استفاده می شود که مشخصات هر کدام به شرح زیر است:
پنل های TN
برای داشتن یک مانیتور گیمینگ حرفه ای و در عین حال اقتصادی که بتواند تصاویر را با وضوح حداکثری 4k و نرخ تازه سازی 240 هرتزی به عرصه نمایش بگذارد، مانیتور های TN بهترین گزینه خواهند بود. به دلیل قیمت نه چندان بالا، نباید انتظار دقت رنگ فوق العاده را از این مانیتور ها داشته باشیم . مانیتور های TN ، هنوز هم بیشترین سهم فروش را در زمینهی مانیتورهای گیمینگ به خود اختصاص داده اند.
پنل های IPS
اگر به دنبال مانیتوری با دقت رنگ فوق العاده هستید که بتواند جزییات را به خوبی نمایش دهد، مانیتور های IPS بهترین انتخاب برای شماست. پنل های IPS به دلیل وضوح تصویر فوق العاده و نیز اجتناب از اغراق رنگی ، همیشه در سبد خرید ادیتور ها و بلاگر ها جای دارد. پنل های IPS نسب به پنلTN از زمان پاسخگویی طولانی تری بهره می برد و این به معنای آن است که در قیمتی مشابه ، ما شاهد تغییر رنگ سریعتر پیکسل ها در نمایشگر TN خواهیم بود. بنابراین برای داشتن سرعت تغییر رنگ مشابه، باید هزینهی بیشتری برای IPS بپردازید.
پنل های VA
اگر شما عاشق وب گردی و تماشای فیلم هستید و به دنبال مانیتوری می گردید که بهترین کنتراست و شفافیت رنگی را برای شما به نمایش بگذارد ، مانیتور با پنل VA بهترین گزینه برای شماست. پنل های VA می توانند تصاویر را به شدت جذاب نشان دهند. سرعت پاسخگویی این پنل ها در مقایسه با TN کمتر بوده و از دقت رنگ پایین تر نسبت به IPS بهره می برند.
شما با مطالعه این مقاله و آشنا شدن با 5 ویژگی مانیتور های گیمینگ، میتوانید به آسانی مقاله های تخصصی را خوانده و مانیتور ها را با یکدیگر مقایسه نمایید. برای مشاهده قیمت ، مقایسه عملکرد و انتخاب مانیتور گیمینگ مناسب خود بر روی پیشنهاد مانیتور گیمینگ کلیک نمایید.
.