مقایسه ۲ فناوری برتر OLED و Mini LED در ساخت مانیتور
در عصر پیشرفت تکنولوژی ، فناوری تولید پنل نمایشگر ها مدتها بود که پیشرفت چشمگیری را به خود ندید بود. امروزه در صنعت تولید مانیتور ، شاهد دو فناوری محبوب و مدرن OLED و Mini LED هستیم که نقش مهمی را در به نمایش گذاشتن جلوه های بصری دارند. در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر مشخص کردن دستهی کاربران ، به ساختار و ویژگی های Mini LED بپردازیم.
ساختار پنل Mini LED
Mini LED ، یک پنل ماژولار سه لایه است که نور پس زمینهی پنل LCD (لایهی سوم) توسط تعداد بسیار زیادی ال ای دی کوچک(لایه اول) تامین می شود. پیکسل های پنل LCD توانایی انتشار نور نداشته و نیاز دارد تا یک منبع ، نور مورد نیاز را تامین کند. ال ای دی های بسیار ریز پنل Mini LED ، علاوه بر تامین نور توانایی تغییر رنگ را بصورت جداگانه دارند.
ویژگی پنل Mini LED
ساختار نوین مانیتور های مینی ال ای دی امکان کنترل دقیق سطح روشنایی ، دسترسی به سیاهی عمیق ، رنگ سفید بسیار روشن و در مجموع سطح کنتراست بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار میدهد. سطح روشنایی بالا به شما امکان نصب و استفاده در محیط های آزاد را میدهد. پنل های Mini LED از دقت رنگ اعجاب آوری پشتیبانی میکند که همین امر باعث میشود تا ویرایش عکس و فیلم با بالاترین کیفیت و صحت رنگ صورت گیرد. ابعاد فوق العاده کوچک دیود های نوری ، پراکندگی و آبرنگی شدن تصاویر را به خوبی کنترل میکند.
طراحی این پنل ها بگونهای است که محدودیت ابعاد نداشته و تولید آن در ابعاد بسیار بزرگ منجر به کاهش کیفیت آن نخواهد شد! از مزایای دیگر میتوان به هزینهی ساخت پایینتر نسبت به نمایشگر های OLED اشاره کرد. همین مورد باعث می شود تا به خرید لپ تاپ و مانیتور هایی با سطح روشنایی بالاتر و قیمت پایینتر بپردازیم ! مانیتور های مینی ال ای دی از عمر مفید بالاتری نسبت به سایر رقبا برخوردار است. البته لازم است بدانید که این پنل در ابعادی برابر ، از وزن بالاتری نسبت به سایر پنل ها برخوردار است.
آیا به سراغ پنل های مینی ال ای دی برویم
استفاده از هزاران نور پس زمینه (بک لایت) در پنل های مینی ال دی ؛ منجر به نمایش تصاویری با عمق بسیار بالای رنگ مشکی ، کنتراست فوق العاده بالا و کیفیت و دقت رنگ به شدت بالا شده است.
همین مورد باعث پشتیبانی از جدیدترین نسل HDR می شود. تصاویر خروجی گرفته شده از نرم افزار های ادیت عکس و ویدیو ، شباهت فوق العاده زیادی به رنگ های واقعی دارند. همین مورد نمایشگر های Mini LED و نیز لپ تاپ هایی با پنل مینی ال ای دی را به بهترین انتخاب برای گرافیست ها تبدیل میکند. همچنین خرید تلویزیون هایی در ابعاد بزرگ با این پنل ، بهترین گزینه است!
در پایان میخواهیم به این سوال بپردازیم که آیا پنل های مینی ال ای دی تصاحب کنندهی آینده نمایشگر ها خواهد بود ؟
بله ، قطعا ! بدون شک پنل های مینی LED به دلیل بهرمندی از ویژگی های ارزشمند ، قیمت مطلوب ؛ بزودی بازار نمایشگر هارا تصاحب میکند!
آیا پنل های مینی ال دی از ارزش خرید بالاتری نسبت به پنل های OLED برخوردار است
با وجود داشتن ویژگی های مشترک ،چندین تفاوت میان این دو به چشم میخورد. همین باعث میشود تا سطح ارزش خرید به نوع کاربری شما برگردد. اگر دنبال طراحی های گرافیکی حرفهای هستید و دقت رنگ تصاویر خروجی برای شما در اولویت اول قرار دارد ، قطعا پنل های Mini LED انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. در مقابل پنل های OLED به دلیل توانایی در خاموش کردن پیکسل های نوری ، رنگ مشکی را در طبیعی ترین حالت ممکن به نمایش میگذارد. این مورد تاثیر به سزایی در تماشای فیلم های سینمایی و بازی ها دارد.
نمایشگر هایی با پنل OLED ، از زاویه دید بسیار وسیعی برخودار است و عموما دارای بهترین زمان پاسخگویی است. طراحی نازک و انعطاف پذیر نمایشگر های OLED، علاوه بر سهولت در جابجایی(به دلیل وزن کم) ، از خاصیت انعطاف پذیری نیز برخوردار دو نمونه بسیار عالی از لپ تاپ های ایسوس که مجهز به این تکنولوژی هستند عبارت از لپ تاپ ایسوس مدل ASUS VIVOBOOK PRO M6500QC و لپ تاپ ایسوس مدل ASUS Vivobook K513EQ است.
تفاوت مینیLED با میکرو LED چیست
پنل مینی LED بر بستر تکنولوژی LCD ساخته شده با این تفاوت که نور پس زمینه آن توسط تعداد بسیار زیادی ال ای دی تامین میشود. پنل میکرو LED همان نسخه توسعه یافته OLED محسوب میشود با این تفاوت که نور پس زمینه آن از تعداد فوق العاده زیادی ال ای دی در رنگ های فرمز و سبز و آبی تامین شده می شود. به دلیل استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته در طراحی و تولید نمایشگر های Miniled ، بهای تمام شدهی آن بسیار بالا خواهد بود.
در بخش کنتراست بالا و عمق رنگ مشکی ، پنل های مینی LED یکه تازی میکنند! در حال حاضر میتوان به این نتیجه دست یافت که به غیر کاربری های خاص ، پنل های میکرو LED از ارزش خرید بالایی برخوردار نیستند.