یکی از انتقادات بزرگ کاربران نسبت به بروزرسانیهای امنیتی ویندوز نیاز به ریاستارت و ریبوت سیستم برای نصب کردن بروزرسانیهای امنیتی میباشد این موضوع برای آپدیتهای بزرگ منطقی است. اما آپدیتهای کوچک و امنیتی چند صد مگابایتی هم نیاز به ریاستارت دارند. اما بنظر میرسد مایکروسافت قصد دارد این مشکل را به کلی حل کند. با ما در آیتی پرس همراه باشید.
نیاز به ریاستارت ویندوز برای هر بروزرسانی را میتوان یکی از مشکلات بزرگ کاربران با ویندوز دانست این موضوع از زمان عرضه ویندوز 10 که رویکرد مایکروسافت نسبت به ویندوز از یک محصول به Software as Service تغییر کرد و بروزرسانیهای ویندوز افزایش چشمگیری داشت برای کاربران تبدیل به یک معضل گردید. این موضوع برای بروزرسانیهای بزرگ در ویندوزهای قبلی نیز وجود داشت اما از زمان ویندوز ده که بروزرسانیها به صورت هفتگی و ماهانه عرضه شدند باعث شد که بسیاری از کاربران قید بروزرسانیهای امنیتی را نیز بزنند.
همین موضوع که باعث آلوده شدن تعداد زیادی از کامپیوترهای ویندوزی شده است باعث شده تا مایکروسافت تصمیم بگیرد تا طی یک بروزرسانی پروسه نصب این نوع بروزرسانیهای امنیتی را تغییر دهد. مایکروسافت قصد دارد بروزرسانیهای امنیتی ویندوز 11 را به صورت هاتپچینگ نصب نماید.
هاتپچینگ بروزرسانیهای امنیتی در چه نسخهای اضافه میشود؟
مایکروسافت دارد ویژگی جدیدی را در نسخه پیشنمایش 26058 ویندوز 11 تست میکند که امکان نصب بروزرسانیهای امنیتی بدون نیاز به راهاندازی مجدد و ریاستارت سیستم را فراهم میکند. این امر از طریق هاتپچینگ(Hotpatching) انجام میشود، روشی که بروزرسانیهای امنیتی را با تغییر در کدهای فرآیندهای ویندوز در حال اجرا اعمال میکند. این رویکرد بر پایه امنیت مبتنی بر ویرتوالیزهسازی (VBS) است که نیاز به سختافزار با توانایی ویرتوالیزهسازی در پردازندههای اینتل، ایامدی یا ARM دارد.
هرچند هاتپچینگ میتواند نیاز به راهاندازیهای مکرر را از بین ببرد، هرچند مایکروسافت توضیح میدهد که بروزرسانیهای بزرگی که هر سه ماه یکبار تغییرات کلی میطلبند همچنان نیاز به راهاندازی مجدد خواهند داشت. علاوه بر این، در صورت تهدید امنیتی اضطراری مانند آسیبپذیریZero Day، احتمالاً نیاز به راهاندازی مجدد وجود خواهد داشت.
بر اساس گزارش ویندوز سنترال، انتظار میرود ویژگی هاتپچینگ در بروزرسانی 24H2 ویندوز 11 که سال جاری میلادی عرضه میشود، افزوده شود و در ابتدا از سیستمهای x86-64 را پشتیبانی کند. برنامهریزیهایی برای گسترش این ویژگی به سیستمهای Arm64 تا سال 2025 وجود دارد. مایکروسافت از قبل هم از هاتپچینگ در برخی نسخههای ویندوز سرور و کنسولهای اکسباکس استفاده مینمود.