بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

ZLUDA راهی برای استفاده از CUDA در گرافیک‌های AMD

با اسفاده از ZLUDA کارت‌های گرافیک ای‌ام‌دی می‌توانند نرم‌افزارها و لایبرری‌های نیازمند به هسته CUDA را اجرا نمایند. با ما در آی‌تی پرس همراه باشید تا این پروژه جذاب را بررسی نماییم.

بنظر می‌رسد که ای‌ام‌دی مسئولیت پروژه یک توسعه‌دهنده مستقل به نام ZLUDA را به عهده گرفته است که ابتدا بعنوان یک پیاده‌سازی ساده برای اجرای CUDA از طریق  یک API توسعه داده شده بود. این پروژه که همچنان در حال توسعه است، در ابتدا به برنامه‌های CUDA این امکان را می‌داد که یه صورت بومی بر روی سخت‌افزار اینتل اجرا شوند و در توسعه جدید این امکان را به سخت افزار ای‌ام‌دی می‌دهد تا این نرم‌افزارها را به صورت بومی بر روی این نوع سخت افزار بدون تغییرات نرم‌افزاری اجرا شوند. و به نظر می‌رسد ای‌ام‌دی با توسعه‌دهنده این پروژه تماس گرفته تا ببیند آیا او علاقه‌مند است ابزار خود را برای اجرا روی GPUهای ای‌ام‌دی از طریق پلتفرم HIP/ROCm پیاده‌سازی کند یا نه.

ZLUDA

بر اساس گزارشی از فارونیکس، این پروژه با هدف فراهم کردن امکان اجرای برنامه‌های CUDA روی سخت‌افزارهای ای‌ام‌دی بدون نیاز به ترجمه یا تغییر کد مجددا شروع به کار کرده است.  اگرچه همه برنامه‌ها امکان اجرا ندارند (مانند اپتیکس نویدیا) ولی توسعه‌دهندگان می‌توانند بدون هیچ تغییری باینری‌های خود را روی GPUهای ای‌ام‌دی اجرا کنند. و تنها نیاز به وجود کتابخانه ZLUDA است و به جای CUDA قرار می‌گیرد.

ZLUDA

این پروژه که مدتی بود متوقف شده بود است بار دیگر با حمایت ای‌ام‌دی قرار است فعال شود و بعنوان یک نرم‌افزار اوپن سورس عرضه گردد. نکته مثبت این کتابخانه عدم نیاز به تغییرات خاصی بر روی نرم‌افزارهای موجود است و تنها نیاز است تا کاربر بجای استفاده از کتابخانه از CUDA از کتابخانه ZLUDA استفاده نمایند. و نرم افزر را بر روی ROCm اجرا نمایند.

کارایی ZLUDA در بلندر:

این موضوع در وهله اول بدین معناست که توسعه‌دهندگان دیگر نیازی به پورت کردن نرم‌افزارهای خود به ROCm ندارند. و دیگر حتی نیازی به بهینه سازی نرم افزارها و کتابخانه‌های مورد نیاز برای سخت افزار ای‌ام‌دی نمی‌باشد. بعنوان مثال CUDA به عنوان یک API رندر برای بلندر 4.0 یا V-Ray وجود دارد. که مخصوص سخت افزارهای مجهز یه هسته‌های CUDA انویدیا می‌باشد. ای‌ام‌‌دی نیز یک کتابخانه به نام HIP برای محاسبات بلندر عرضه نموده است که مخصوص سخت افزار کارت گرافکی‌های این شرکت طراحی شده است هرچند نرم افزار ای‌ام‌دی به قدرت نرم‌افزار انویدیا نمی‌باشد و مدت زمان بیشتری برای رندر در بلندر نیاز است تا رندر برای کارت ای‌ام‌دی انجام شود.

اما با استفاده از کتابخانه ZLUDA کارت‌های گرافیک ای‌ام‌دی می‌توانند با سرعت بیشتری همانند کارت‌های گرافیک انویدیا به رندر گیری در بلندر بپردازند حتی سریع‌تر از نرم‌افزار رسمی HIP که توسط ای‌ام‌دی به صورت رسمی توسعه یافته است.

ZLUDA

آندژی یانیک، تنها توسعه‌دهنده پشت این پروژه، اعلام کرده که توسعه این پروژه را ادامه خواهد داد. و قصد دارد تا DLSS را بر روی کارت‌های گرافیک ای‌ام‌‌دی فعال نماید. و دیگر ویژگی‌های کارت‌های گرافیک انویدیا که نیاز به هسته‌های CUDA دارند را به کارت‌های ای‌ام‌دی بیاورد.

دلیل اصلی که ای‌‌ام‌دی به صورت رسمی این پروژه را به سبد محصولات نرم‌افزاری خود اضافه نمی‌نماید را می‌توان ترس از عواقب حقوقی این موضوع دانست زیرا اگر این توسعه دهنده به صورت رسمی با استخدام ای‌ام‌دی در بیاید انویدیا می‌تواند از ای‌ام‌دی شکایت نماید.

ZLUDA

حال باید دید که وجود چنین ابزارهایی می‌تواند به فروش بیشتر کارت‌های گرافیک ای‌ام‌دی در بخش‌های غیر گیمینگ مانند سیستم‌های محاسباتی و پردازش‌های یادگیری ماشین که وابسته به ابزارهای مبتنی بر CUDA هستند بشود یا خیر. زیرا همانطور که می‌دانید بازار کارت‌های گرافیک رده بالا و محاسباتی با توجه به وجود ابزارهایی که تنها محاسبات خود را با هسته‌های CUDA انجام می‌دهند در دست انویدیا است و شاید با عرضه چنین ابزارهایی ورق برگردد و فروش ای‌ام‌دی افزایش داشته باشد. برای مشاهده ریپازیتوری ZLUDA در گیت‌هاب می‌توانید از این لینک استفاده نمایید.

 

نظر دهید

پاسخ دهید

5 × 4 =

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید