بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

با انواع درایورهای کارت گرافیک آشنا شوید!(تفاوت میان 5 نسخه از درایورهای رسمی کارت‌های گرافیک)

درایورهای کارت گرافیک بخش مهمی از نرم‌افزار مورد استفاده سیستم شما می‌باشد و برای بهره‌وری بیشتر نیاز است تا با انواع مختلف درایورهای عرضه شده توسط شرکت‌های مختلف آشنا باشید. به عنوان مثال گیمرها نیاز است تا درایور گرافیک خود را همیشه به روز نگاه دارند. هرچند این مورد برای همه استفاده‌ها صادق نیست. با ما در آی‌تی پرس همراه باشید تا با انواع درایور کارت‌های گرافیکی آشنا شوید.

هر شرکتی ک برنامه زمانبندی جدا برای بروزرسانی درایورهای خود دارد. هر کدام از درایورهای ممکن است قابلیت‌هایی را فعال یا غیرفعال نمایند این موضوع براساس برنامه‌های شرکت و کاربرد درایور می‌تواند متفاوت باشد. ما همیشه توصیه می‌کنیم که از کارت‌های گرافیک WHQL یا Game Ready می‌باشند. این درایورها پایدارترین درایورهای عرضه شده توسط شرکت‌ها برای بازی‌های روز می‌باشند.

اما درایورهای کارت گرافیک WHQL چیست؟

در اصل نام درایورهای کارت گرافیک WHQL مخفف ‘Windows Hardware Quality Labs’ می‌باشد. که یک استاندارد ایجاد شده توسط مایکروسافت می‌باشد. هدف این استاندارد این است که درایورهای دستگاه از جمله درایور کارت گرافیک از کیفیت لازم برای اجرا در ویندوز برخوردار باشند.

درایورهای کارت گرافیک WHQL تست‌های سنگینی را برای دریافت این گواهینامه می‌گذرانند. این درایورها آزمون‌های پایداری و قابلیت اطمینان را در نسخه‌های مختلف ویندوز می‌گذرانند و پس از بررسی کامل می‌توانند به عنوان درایور WHQL عرضه شوند.

درایورهای کارت گرافیک

ویژگی‌های اصلی درایورهای WHQL را می‌توان:

  • پایداری: احتمال اینکه درایورهای WHQL کرش کنند یا با قطعات سخت افزاری دیگر مشکل داشته باشند بسیار پایین است.
  • تطبیق پذیری: درایورهای WHQL با اکثر نسخه‌های ویندوز سازگار و تطبیق پذیر هستند و کاربر نگرانی از عدم نصب این‌ درایورها در نسخه‌های مختلف ندارد.
  • امنیت: مایکروسافت اطمینان حاصل می‌کند که این درایورها مشکلات امنیتی همراه خود نداشته باشند.

اگر شرکت ارائه کننده درایور این آزمون‌ها را برای درایور پشت سر بگذارد می‌تواند درایور خود را با نام WHQL عرضه نماید. هرچند بعضی شرکت‌ها مانند ای‌ام‌دی علاقه‌ای به این کار ندارند و اکثر درایورهای خود را بدون گواهینامه WHQL عرضه می‌نمایند.

درایورهای BETA:

اصولا می‌دانید که نسخه‌های بتای نرم‌افزار نسخه‌هایی هستند که پیش از عرضه رسمی ارائه می‌شوند تا اشکلات آن‌ها مشخص شوند و در نسخه نهایی حل شوند. درایورهای BETA کارت گرافیک نیز از این قائده مستثنی نیستند.  اصولا درایورهای بتا دارای ئیژگی‌ها و افزایش پرفورمنس هستند.

هرچند که با توجه به بتا بودن ممکن است مشکلات کاربردی نیز داشته باشند یا با بعضی سخت افزارها به مشکل برخورد نمایند.

ویژگی اصلی درایورهای BETA را می‌توان در:

  • دسترسی سریع: این درایورها با توجه به عدم عرضه رسمی و پشت سر گذاشتن تست‌ها و آزمون‌های پایداری، سریعتر از درایورهای WHQL عرضه می‌شوند.
  • آزمایشی: این درایورها با توجه به ذات آزمایشی که دارند ممکن است مشکلات عدیده‌ای درخود داشته باشند.
  • فیدبک: هدف از عرضه زودتر از موعد این درایورها توسط شرکت‌های سازنده گرافیک نصب و بررسی این درایورها توسط کاربران است و ارائه فیدبک برای بهبود درایورها می‌باشد.

درایورهای HOTFIX :

ایده درایورهای HOTFIX اولین بار توسط انویدیا استفاده شد و هنوز هم تنها شرکتی که از این نوع درایورها استفاده می‌کند انویدیا است. این درایورها مخصوص حل مشکلات خاص هستند که در نسخه فعلی درایور مشاهده شده‌اند و درایورهای HOTFIX برای حل آن مشکل عرضه می‌شوند.

ویژگی‌های درایورهای کارت گرافیک HOTFIX:

  • متمرکز بر حل مشکلات: همانطور که گفتیم تمرکز اصلی این درایورها برای حل مشکلات ایجاد شده توسط نسخه قبلی درایور رسمی می‌باشند.
  • عرضه سریع: این درایورها بعد از شناسایی مشکل به سرعت توسط انویدیا عرضه می‌شوند تا مشکلات کاربران را حل نمایند و از لحاظ سرعت عرضه مانند درایورهای BETA می‌باشند.
  • عمر کوتاه: درایورهای HOTFIX یک راه حل همیشگی نیستند و همیشه توصیه می‌شود که بعد از عرضه نسخه رسمی درایور WHQL ارتقا پیدا کنند. زیرا این درایورها به لحاظ سرعت عرضه ممکن است در کنار حل مشکلات قبلی مشکلات امنیتی با خود داشته باشند.

درایورهای کارت گرافیک Game Ready  و Game On:

این درایورهای کارت گرافیک که توسط اینتل و انویدیا عرضه می‌شوند. در زمان عرضه بازی‌های روز همگام با بازی‌ها عرضه می‌شوند و هدف آن‌ها افزایش پرفورمنس کارت گرافیک در بازی‌های جدید است این درایورهای کارت گرافیک برای اجرای بازی‌های روز بهینه شده‌اند.

درایورهای کارت گرافیک

این درایورها مانند درایورهای WHQL تست نمی‌شوند بلکه به صورت اتوماتیک تحت تست‌های قالیت پایداری قرار می‌گیرند. به عنوان مثال انویدیا در سال 2021 حدودا 1.8 میلیون ساعت را صرف تست درایورهای Game Ready  خود نموده است.

درایورهای NVIDIA STUDIO:

این درایورها که توسط انویدیا درایور STUDIO نام گرفته‌اند همگام با درایورهای Game Ready عرضه می‌شوند و مخصوص طراحان گرافیک، مهندسان و… توسعه یافته‌اند در اصل قشر هدف درایورهای STUDIO کاربرانی هستند که از کارت‌های گرافیک خود برای مصارف طراحی و توسعه استفاده می‌کنند. این درایور STUDIO مخصوص نرم‌افزارهای خاص توسعه یافته‌اند. که اکثرا نیاز به بروزرسانی سریع ندارند و بیشتر پایداری و قابلیت اطمینان درایور STUDIO برایشان مهم است.

درایورهای کارت گرافیک Radeon Pro و ARC PRO:

درایورهای ‌Radeon Pro و ARC PRO توسط دو شرکت ای‌ام‌دی و اینتل تنها برای کارته‌های گرافیک ورک استیشن این دو شرکت عرضه می‌شوند و برای بازی‌ها بهینه نیستند. این درایورها به ندرت بروزرسانی می‌شوند. هرچند پایداری و قابلیت اطمینان این درایورها بسیار بالا می‌باشد. و مخصوص استفاده از نرم افزارهای محاسباتی هستند.

درایورهای کارت گرافیک

نظر دهید

پاسخ دهید

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید