بزرگترین مرکز فروش قطعات کامپیوتری در اصفهان | پشتیبانی و فروش : 95و32372394 -031 | 09933464088

راهنمای خرید کارت گرافیک در سال 2023| 5 نکته مهم که باید در نظر گرفت

راهنمای خرید کارت گرافیک در سال 2023| 5 نکته مهم که باید در نظر گرفت

به دنبال یک کارت گرافیک جدید هستید؟ برای تصمیم گیری به کمک نیاز دارید؟ در این راهنما، ما پنج نکته مهم را که هنگام انتخاب یک GPU باید در نظر بگیرید، بیان کرده‌ایم.

راهنمای خرید کارت گرافیک در سال 2023| 5 نکته مهم که باید در نظر گرفت

چرا کارت گرافیک شما مهم است؟

اگر بازی را در اولویت قرار نمی دهید، ممکن است به توانایی های GPU خود اهمیت چندانی ندهید.

علاوه بر این، برنامه های کاربردی حرفه ای اغلب به روش های مختلف مستقیماً از قابلیت های پردازش تخصصی GPU استفاده می کنند. به عنوان مثال می توان به ویرایش ویدیو اشاره کرد که در اینچنین موارد از GPU می توان برای سرعت بخشیدن به فرآیندهایی مانند رمزگذاری ویدئو، رندر سه بعدی و برنامه های طراحی/ساخت مانند اتوکد استفاده کرد. همه این برنامه‌ها از قدرت پردازش GPU بهره می‌برند.

همچنین اگر اکنون شما در حال برنامه ریزی برای اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ هستید، احتمالاً مهمترین جزء در کامپیوتر آینده شما کارت گرافیک شما خواهد بود. در این راهنمای کوتاه، پنج نکته متفاوتی را که باید در روند انتخاب یک کارت گرافیک به آن فکر کنید، مورد بحث قرار خواهیم داد. اگر این پنج عامل را درک کنید، در موقعیت بسیار بهتری پردازنده گرافیکی مناسب برای نیازهایتان را انتخاب خواهید کرد.

اولین چیزی که باید در مورد خرید کارت گرافیک بدانید این است که تنها دو سازنده اصلی GPU وجود دارد: NVIDIA و AMD. (اگرچه، اینتل هم به تازگی اولین سری از کارت های گرافیک دسکتاپ خود را منتشر کرده است.)

در حالی که NVIDIA و AMD تنها تولیدکنندگان GPU هستند، آنها مجوز فروش GPU های خود را به شرکت های دیگر هم می دهند. شرکت هایی مانند ASUS، Gigabyte، EVGA، MSI و غیره کارت های گرافیک خود را با پردازنده های گرافیکی AMD یا NVIDIA می فروشند.

این شرکت‌ها معمولاً سیستم های خنک‌کننده، سرعت کلاک و نرم‌افزار متفاوتی را برای کارت‌های ویدئویی خود ارائه می‌کنند. بنابراین، در حالی که ممکن است پردازنده‌های گرافیکی در کارت‌های گرافیک نمایندگی‌های مختلف، یکسان باشند، خنک‌کننده و نرم‌افزار (و در نتیجه عملکرد) می‌توانند تا حدی متفاوت باشند.

راهنمای خرید کارت گرافیک در سال 2023| 5 نکته مهم که باید در نظر گرفت

کدام شرکت پردازنده گرافیکی بهتری تولید می کند؟

توجه به این نکته مهم است که اگر نمی‌خواهید از یک شرکت بطور جانب دارانه حمایت کنید (همانطور که برخی افراد این کار را انجام می‌دهند) و عملکرد تنها هدف شماست، نسبت هزینه به عملکرد بزرگترین عامل تعیین‌کننده در  انتخاب کارت گرافیک خواهد بود. با مقایسه کارت های گرافیکی مختلف در این زمینه میتوانید اطلاعات خوبی کسب کنید.

قیمت کارت گرافیک به طور مکرر تغییر می کند و سطوح مختلفی از عملکرد کارت گرافیک وجود دارد. در برخی از سطوح، کارت‌های گرافیکی مبتنی بر  NVIDIA نسبت عملکرد/هزینه بهتری را به شما ارائه می‌دهند. در سطوح دیگر، ممکن است یک کارت گرافیک مبتنی بر AMD باشد که بهترین گزینه عملکرد/هزینه را به شما ارائه دهد.

بنابراین، واقعاً هیچ پاسخ سرراستی وجود ندارد که کدام سازنده GPU بهترین گزینه است. این در اصل به بودجه شما بستگی دارد و اینکه در زمان اقدام برای خرید کارت گرافیک خود اوضاع بازار چطور باشد.

چه بازی هایی انجام می دهید؟

چیز مهم دیگری که تعیین می کند چه نوع کارت گرافیکی باید تهیه کنید، انواع بازی هایی است که انجام می دهید. در اصل منظور این است که اگر بازی‌هایی انجام دهید که دارای گرافیک فشرده هستند، باید کارت گرافیکی قدرتمندتر داشته باشید.

برای مثال بازی‌هایی مانند Assassin’s Creed، Tomb Raider، God of War و بازی‌های VR به پردازنده گرافیکی بهتری نسبت به بازی‌هایی مانند World of Warcraft، League of Legends، Fortnite، Minecraft و غیره نیاز دارند. بنابراین، اگر کسی هستید که بازی‌های ساده تر را انجام می‌دهید، می‌توانید با انتخاب یک کارت گرافیک مقرون به صرفه‌تر، در هزینه ها صرفه جویی کنید. از سوی دیگر، اگر می‌خواهید آن بازی‌های گرافیکی فشرده را بازی کنید، باید مطمئن شوید که یک کارت گرافیک رده بالاتر دریافت می‌کنید.

3. رزولوشن/ نرخ فریم دهی مانیتور شما چقدر است؟

علاوه بر انواع بازی‌هایی که بازی می‌کنید، مهم است که در نظر داشته باشید که بازی‌های خود را با چه وضوحی بازی می‌کنید. هرچه رزولوشن مانیتور شما بالاتر باشد، پیکسل های بیشتری باید در هر فریم پردازش شود. و هرچه تعداد پیکسل‌های بیشتری برای هر فریم رندر شود، GPU شما سخت‌تر کار می‌کند. یا به عبارت دیگر، بازی ها در رزولوشن های بالاتر تقاضای بیشتری به پردازش قوی پیدا می کنند.

اگر در حال ساخت یک رایانه بازی هستید تا بتوانید بازی ها را روی یک مانیتور 4K بازی کنید، باید مطمئن شوید که یک کارت گرافیک رده بالا دارید. اما اگر برنامه شما این است که بازی‌ها را روی یک مانیتور  1080P انجام دهید، می‌توانید با انتخاب یک کارت گرافیک کم هزینه تر که همچنان، می‌تواند بازی‌ها را روی یک مانیتور 1080P اقتصادی به راحتی انجام دهد، مقداری پول پس انداز کنید.

با این حال، نکته ای که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که اگر قصد دارید در آینده مانیتور فعلی خود را به یک مانیتور با وضوح بالاتر ارتقا دهید و اکنون پول کافی برای خرید یک کارت گرافیک رده بالاتر دارید، احتمالاً این بهترین کار ممکن است. به این ترتیب، هنگامی که مانیتور رده بالاتر خود را دریافت می کنید، برای بهره برداری از آن دیگر نیازی به ارتقای کارت گرافیک خود نخواهید داشت.

نرخ فریم دهی

وقتی صحبت از وضوح مانیتور شد، اگر به دنبال یک پردازنده گرافیکی جدید هستید، باید میزان فریم دهی مانیتور خود را (یا مانیتوری که قصد خرید آن را دارید) در نظر بگیرید. همان‌طور که رندر کردن پیکسل‌های بیشتر در هر فریم برای یک پردازنده گرافیکی سخت‌تر است، نرخ فریم دهی بالاتر، GPU شما را مجبور می‌کند تا فریم‌های بیشتری در ثانیه ارائه دهد. مانیتورهای با نرخ فریم دهی بالا مطمئناً می توانند گیم پلی بسیار روان تری ارائه دهند.

با این حال، آنها کارت گرافیک شما را مجبور می کنند تا سخت تر کار کند. بنابراین، اگر به دنبال ساخت یک کامپیوتر رده بالا برای بازی های رقابتی هستید و به یک مانیتور با نرخ فریم دهی بالا نیاز دارید تا نسبت به حریفان خود برتری داشته باشید، طبیعتا می خواهید یک کارت گرافیک رده بالا تهیه کنید که بتواند از نرخ فریم دهی بالاتری پشتیبانی کند.

 برای اطلاع بیشتر درباره نمایشگر ها می توانید به مقاله 5مورد از مهمترین ویژگی مانیتور گیمینگ مراجعه کنید و اطلاعات خود را زمینه نمایشگر های موجود در  بازار تکمیل کنید.

سازگاری

همانطور که باید مطمئن شوید که پردازنده و مادربرد، و مادربرد و کیس با هم سازگار هستند، باید مطمئن شوید که کارت گرافیک شما با سایر اجزای دستگاه کار می کند. و در واقع، وقتی در مورد سازگاری کارت گرافیک صحبت می کنیم، دو چیز اصلی وجود دارد که باید بررسی کنید تا مطمئن شوید که کارت گرافیک شما با لیست قطعات شما کار می کند:

  • منبع تغذیه شما
  • کیس شما

چند مشکل بالقوه دیگر برای سازگاری وجود دارد که ممکن است در مورد کارت‌های گرافیک ایجاد شود. اما منبع تغذیه و کیس شما اجزای اصلی هستند که باید بررسی کنید و مطمئن شوید که کارت گرافیک شما با آن سازگار است.

منبع تغذیه

کارت گرافیک شما پرمصرف ترین جزء در سیستم شما خواهد بود. بنابراین، باید مطمئن شوید که منبع تغذیه ای را انتخاب می کنید که بتواند انرژی مورد نیاز کارت گرافیک شما را تامین کند.

در ساده ترین شکل ممکن، شما باید حداقل وات توصیه شده کارت گرافیک را بررسی کنید (در برگه مشخصات کارت گرافیک موجود است.) و سپس منبع تغذیه ای بخرید که بیش از حداقل وات توصیه شده داشته باشد.

راه بهتر

بررسی کنید که کارت گرافیک حداقل به چه رتبه ریل +12v نیاز دارد.

منبع تغذیه ای بخرید که در ریل +12 ولت خود رتبه بالاتری دارد (در برگه مشخصات PSU موجود است.)

کارت گرافیک شما انرژی خود را از ریل +12 ولت منبع تغذیه شما می گیرد و بنابراین، ریل +12 ولت نشان دهنده بهتری است برای اینکه آیا یک منبع تغذیه می تواند کارت گرافیک شما را پشتیبانی کند یا خیر.

اتصالات PCIe

نکته دیگری که باید در مورد کارت گرافیک و منبع تغذیه ای که در نظر دارید بررسی کنید این است که منبع تغذیه دارای چه نوع کانکتور PCIe و نوع پورت اتصال دهنده PCIe کارت گرافیک است. اکثر کارت های گرافیک باید مستقیماً به منبع تغذیه شما وصل شوند.

برای اتصال منبع تغذیه به کارت گرافیک باید از یک کانکتور برق PCIe استفاده کرد. با این حال، پورت‌های اتصال برق PCIe روی کارت‌های گرافیک یکسان نیستند. به طور معمول، هرچه کارت گرافیک قدرتمندتر باشد، کارت گرافیک به پین ​​های بیشتری روی کانکتور PCIe نیاز دارد.

کانکتورهای رایج PCIe یا الزامات اتصال:

  • 6 پین
  • 6+2 پین
  • 8 پین
  • 2*8 پین
  • 12 پین

یک کارت گرافیک میان رده مانند RTX 3060 Ti نیاز به اتصال 8 پین دارد. و یک کارت گرافیک رده بالا مانند RTX 3090 به یک کانکتور 12 پین PCIe نیاز دارد. بنابراین، قبل از خرید کارت گرافیک و منبع تغذیه، باید مطمئن شوید که منبع تغذیه ای که دریافت می کنید دارای کانکتور PCIe مناسب برای قرار دادن کارت گرافیک شما باشد. شما میتوانید همه این اطلاعات را در برگه مشخصات منبع تغذیه و کارت گرافیک بیابید.

سازگاری با کیس

نکته دیگری که باید بررسی کنید تا مطمئن شوید کارت گرافیک شما با سیستم شما سازگار است، این است که آیا می تواند در داخل کیس کامپیوتری که انتخاب کرده اید قرار بگیرد یا خیر. در بیشتر موارد، این مشکل با کیس های کوچکتر (مانند موارد mini-ITX یا موارد micro-ATX) به وجود می آید. اما، می‌تواند در برخی از موارد مانند mid-tower  ها  نیز ایجاد شود – به‌ویژه موارد قدیمی‌تر.

خوشبختانه، یک راه آسان برای بررسی و فهمیدن اینکه آیا کارت گرافیکی که در نظر دارید در داخل کیس مورد نظر شما قرار می گیرد یا خیر وجود دارد:

طول کارت گرافیک مورد نظر خود را بررسی کنید (در برگه مشخصات کارت گرافیک ذکر شده است)حداکثر اندازه کارت گرافیک روی کیس مورد نظر خود را بررسی کنید (در برگه مشخصات کیس درج خواهد شد)مطمئن شوید که کارت گرافیکی که در نظر دارید کوتاهتر از اندازه ذکر شده کارت گرافیک در کیس مورد نظر شما باشد.

https://techguided.com/how-to-choose-a-graphics-card/

تعادل سیستم و بهینه سازی

یکی از اشتباهات رایج در ساخت رایانه های شخصی که دیده میشود این است که افراد تازه کار برای خرید کارت گرافیک خود نسبت به بقیه اجزای خود بیش از حد کمتر یا خیلی بیشتر هزینه می کنند. وقتی صحبت از ساخت رایانه شخصی شما به میان می آید، از اصطلاح «گلوگاه» زیاد استفاده می شود.

گلوگاه زمانی اتفاق می‌افتد که یک جزء در رایانه شما بسیار کندتر از سایرین کار می‌کند که قابلیت‌های سایر اجزا را محدود می‌کند. به همین دلیل است که اگر می‌خواهید یک رایانه‌ی گیمینگ عالی و همه‌جانبه داشته باشید، نباید درمورد هیچ یک از اجزای اصلی ساده نگری کنید.  

  • گلوگاه یا Bottleneck به زبان ساده حالتی است که بخشی از سیستم یا شبکه مانع بهره برداری از حداکثر توان شود.

با این حال، اگر دلایل خاصی برای خرج کردن بیش از حد زیاد یا کم روی کارت گرافیک خود ندارید، بهتر است سعی کنید به نوعی تعادل را با لیست قطعات خود به دست آورید تا هیچ گلوگاهی در سیستم خود ایجاد نکنید. همچنین این موضوع می‌تواند به معنای صرف هزینه کمتر برای کارت گرافیک باشد تا اطمینان حاصل شود که منبع تغذیه با کیفیتی که بتواند پردازنده گرافیکی را به خوبی پشتیبانی کند، تهیه می‌کنید.

برخی از کسانی خودشان کامپیوتر را اسمبل میکنند برای اولین بار منبع تغذیه با کیفیت پایینی را انتخاب می کنند زیرا ارزان است و فکر می کنند می توانند پولی را که پس انداز کرده اند برای تهیه یک کارت گرافیک رده بالا صرف کنند.

و در واقع، این ایده «دستیابی به تعادل» در سیستم شما باید برای همه اجزای کامپیوتر اعمال شود. بله، پردازنده، کارت گرافیک و رم شما (و تا حدی با درنظر گرفتن SSD، فضای ذخیره سازی شما) بیشترین تاثیر را بر عملکرد سیستم شما خواهد داشت. اما، اگر منبع تغذیه، مادربرد و کیس خود را قربانی کنید، ممکن است با مشکلات ثانویه‌ای مواجه شوید که در نهایت بر عملکرد دستگاه تأثیر بگذارد.

اگر می خواهید ایده ای در مورد ظاهر یک لیست قطعات متعادل داشته باشید، کیس های پیشنهادی ما را بررسی کنید (لینک). میتوانید سوالات خود را نیز در قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید.

پرسش و پاسخ

کدام کارت گرافیکی برای شما مناسب است؟

اگر می خواهید بدانید که چگونه یک کارت گرافیک را برای رایانه خود انتخاب کنید، توجه به اینکه ۱)چه بازی هایی انجام می دهید؟۲) وضوح مانیتور و نرخ فریم دهی۳) سازگاری با کیس ۴) منبع تغذیه تعادل سیستم و تنگناها به شما کمک می کند تا گزینه مناسبی برای پاسخ به نیازهای خود را پیدا کنید.

نظر دهید

پاسخ دهید

2 × 1 =

فروشگاه اینترنتی آی تی اس کالا
Logo
ثبت حساب جدید
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0
سبد خرید